Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τρώει αγγούρι και ο αρχηγός πουλάει μούρη;

 

Την ίδια ώρα που η αστυνομία ρίχνει άγριο ξύλο σε νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και σε βουλευτές του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει «όπως μυστικά και ήσυχα»  μακριά από τα μάτια του κόσμου τις εποικοδομητικές συναντήσεις με τον αμερικάνικο παράγοντα και τις ασκήσεις υπευθυνότητας.

Σήμερα το πρωί η αστυνομία απάντησε με βίαιη καταστολή με αφορμή τη συμβολικη κινητοποίηση στο ακαδημαϊκό γραφείο του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε ότι εκτός από τα μέλη της νεολαίας τόσο ο ίδιος όσο και ο  βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος χτυπήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί στο πόδι και το κεφάλι.

«Δείξαμε τις βουλευτικές μας ταυτότητες και, χωρίς να μας πουν τίποτα, άρχισαν να μας σπρώχνουν, να μας κλοτσάνε, να μας βρίζουν, να μας χτυπάνε με γροθιές. Μας έριξαν κάτω, έριξαν χημικά σε κλειστό χώρο, χωρίς να πουν τίποτα» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο Κ.Μπάρκας, σημειώνοντας ότι κινηθούν νομικά.

«Είναι σαφές ότι το μήνυμα της κυβέρνησης είναι πλήρης καταστολή σε οποιαδήποτε διεκδίκηση των νέων, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων» συμπλήρωσε.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί όταν μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο γραφείο του κ. Μέργου, στην οδό Σταδίου 5 στο Σύνταγμα, και ανάρτησαν πανό, με συνθήματα: «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ» και «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα».

Σε ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

«Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες ‘απολαμβάνουν’ μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι».

 

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

 

 

nero

Την ιδια ώρα τη δεύτερη συνάντηση μέσα σε διάστημα λίγων ημερών πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Έρικ Ρούμπιν. Ο τόπος της συνάντησης Ρούμπιν-Τσίπρα όπως γράφτηκε κρατήθηκε μυστικός. Το πρόβλημα δεν είναι η αξιοποιήση των αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ότι ένα αριστερό κόμμα προσχωρεί στο δόγμα της μυστικής διπλωματίας  πριν καν εκλεγεί κυβέρνηση!

Απάντηση