Νεολαία ΠΑΣΟΚ: με φτύνουν, άρα υπάρχω!

Καλύτερα να σε επικρίνουν, παρά να σε αγνοούν. Φαίνεται ότι καπως έτσι σκέφτεται η νεολαία ΠΑΣΟΚ που αποφάσισε να τιμήσει την επέτειο του Πολυτεχνείου τοποθετώντας στην αφίσα της τέσσερα σύμβολα των δημοκρατικών και λαϊκών αγώνων: τον Λαμπράκη, τον Πέτρουλα, τον Τεμπονέρα και τον Φύσσα.

Λίγα δράμια πολιτικό κριτήριο να διαθέτεις, καταλαβαίνεις ότι θα σου την πέσουν. Πώς γίνεται το κόμμα των σημερινών δημίων του λαού να τιμά, μέσω της νεολαίας του, τα διαχρονικά θύματα του σκοταδισμού, της θηριωδίας, του παρακράτους, του φασιστικού τέρατος; Πώς γίνεται αυτοί που σήμερα συμπορεύονται με τη δεξιά, να τιμούν τα θύματά της; Εδώ ή γελάς ή φτύνεις -δεν υπάρχει άλλη λογική αντίδραση.

Φαίνεται ότι κάποιο ενοχικό σύνδρομο σπρώχνει τη νεολαία ΠΑΣΟΚ σε κάθε επέτειο του Πολυτεχνείου να επιδιώκει να κλέψει την παράσταση. Και καθώς δεν μπορεί να την κλέψει με τον όγκο των διαδηλωτών της στην πορεία, καταφεύγει σε άλλα μέσα. Ας θυμηθούμε τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν πριν δύο χρόνια, επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Η φοιτητική νεολαία του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να τεθεί επικεφαλής της πορείας, υπό την προστασία δεκάδων ανδρών των ΜΑΤ. Με την ιστορική ματωμένη σημαία κρυμμένη, τα παιδιά του Πράσινου Ήλιου έτρεξαν να μπουν μπροστά.

Μένει η νεολαία της Νέα Δημοκρατίας να βγάλει τη δική της αφίσα με τα θύματα της βίας, όπως τα παρέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου στη Βουλή: Ιωάννης Καποδίστριας, Γρηγόρης Λαμπράκης και Κώστας-Παύλος Μπακογιάννης.

Δεν αξίζει να παραθέσουμε τα επιχειρήματα που προβάλλει η νεολαία ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει την επιλογή της. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με τη μεγέθυνση του τίποτα.

 

 

Απάντηση