ΝΔ: «Ντροπή και κατάντια η προτίμηση Τσίπρα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ»!

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την «προτίμηση του κ. Τσίπρα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ» (sic) , εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα που ο κ. Τσίπρας εξευτελίζει με χυδαίο τρόπο την φιλοευρωπαϊκή αριστερά της ΔΗΜΑΡ, αποκαλύπτει ότι ο μόνος πιθανός κυβερνητικός του εταίρος θα μπορούσε να είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το κόμμα που λυσσαλέα ζητάει να βγούμε από το Ευρώ και την Ευρώπη.
Ντροπή και κατάντια!».

Ας ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδειξε προτίμηση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μπορούσες να πεις. Αλλά ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαρακτηρίζεται από τη ΝΔ «το κόμμα που λυσσαλέα ζητάει να βγούμε από το Ευρώ και την Ευρώπη» το κάλεσμα στο ΚΚΕ αποσιωπείται. Γιατί άραγε;

Τιμή της και καμάρι για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα μέλη και τους φίλους της να αναγνωρίζονται ως «το κόμμα που λυσσαλέα ζητάει να βγούμε από το ευρώ και την Ευρώπη» αλλά έτσι για την ιστορία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητάει λυσσαλέα να βγούμε μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία δεν ταυτίζει με την ήπειρο!

Προφανώς η Νέα Δημοκρατία δεν ντρέπεται που υπουργό Υγείας έχει τον πρώην αρχηγό της χουντικής νεολαίας ΕΠΕΝ Μάκη Βορίδη, δεν ντρέπεται που κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της στο «ναό της δημοκρατίας» είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης πρώην του ΛΑΟΣ που επίσης έχει δείξει συμπάθεια στην επταετία. Ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς δεν ντρέπεται που δεξί του χέρι και γραμματέας της κυβέρνησης ήταν ο συνομιλητής και ομοϊδεάτης του Κασιδιάρη Τάκης Μπαλτάκος

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει «ντροπή και κατάντια» την απεύθυνση σε μια νόμιμη πολιτική οργάνωση που έχει πρωταγωνιστήσει σε λαϊκούς αγώνες. Προφανώς αν ήταν στο χέρι της, θα την είχε θέσει εκτός νόμου. Οι εκλεκτικές συγγένειες και οι προτιμήσεις δεν κρύβονται. Αλλεργία, λοιπόν, προκαλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νέα Δημοκρατία, η οποία, σφιχταγκαλιασμένη με το ΠΑΣΟΚ, έχει προκαλέσει βαρύ αλλεργικό σοκ στην πλειονότητα του λαού.

Ακολουθεί το απόσπασμα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ:

 

Βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή. Είναι η ώρα της μέγιστης ευθύνης απέναντι στο λαό μας, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Σ’ αυτήν την καίρια περίοδο:

Απευθύνουμε ανοιχτό, προοδευτικό προσκλητήριο για τη νίκη του λαού μας σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που υπέστησαν την μνημονιακή καταστροφή, μόχθησαν και παλεύουν για την πολιτική αλλαγή στον τόπο μας.

Απευθυνόμαστε πρωτίστως στις δυνάμεις της Αριστεράς από τους αριστερούς σοσιαλιστές ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Απευθυνόμαστε στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους καλούμε να συνειδητοποιήσουν ότι η μάχη που έχουμε να δώσουμε υπερβαίνει τις υπαρκτές διαφορές μας εντός της αριστεράς.

Είναι μια μάχη που αφορά το σήμερα και το αύριο των δυνάμεων της εργασίας και του λαϊκού κινήματος.

Τους καλούμε να παραμερίσουμε όσα μας χωρίζουν και να εργαστούμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι για το τερματισμό της κοινωνικής καταστροφής, για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, για μια κυβέρνηση που θα βάζει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των πολλών.

Απευθύνουμε κάλεσμα για μια πλατιά εκλογική συμπαράταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν επί της αρχής στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το συμπληρώνουν με τις δικές τους επιμέρους προτεραιότητες.

Σε δυνάμεις και πρόσωπα από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό χώρο της Αριστεράς, της Οικολογίας, του Αντιμνημονιακού χώρου, αλλά και των κινημάτων που αναπτύχθηκαν την περίοδο του μνημονίου.

Απευθυνόμαστε ειδικότερα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που στήριξαν την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.

Σε όσες και όσους με ανιδιοτέλεια συμπορεύτηκαν μαζί μας τα τελευταία χρόνια.

 

Απάντηση