Απορρίπτουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ εξεταστική για το Μνημόνιο

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο Μνημόνιο. Η συζήτηση προγραμματίζεται να τερματιστεί στις 17.00 όταν και θα πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Την πρόταση έχουν ήδη δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες αναμένεται να πουν «ναι», δεδομένου ότι ο Πάνος Καμμένος έχει καταθέσει ανάλογη πρόταση, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πράξουν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Η ΝΔ, παρόλο που προεκλογικά είχε δεσμευθεί για τη συγκρότηση εξεταστικής για το μνημόνιο, σήμερα διαφωνεί με τη χρονική στιγμή της κατάθεσης της πρότασης, εκτιμώντας δεν είναι κατάλληλη η συγκυρία, ενώ το ΠΑΣΟΚ θεωρεί την πρόταση «προσβλητική» για το Κοινοβούλιο και καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδεικνύει «απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς το κράτος δικαίου, καθώς δεν μπορεί να διαχωρίσει τι συνιστά αντικείμενο νομικού και μάλιστα ποινικού ελέγχου και τι συνιστά αντικείμενο πολιτικής σύγκρουσης μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες». Η ΔΗΜΑΡ σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας αποφάσισε να καταψηφίσει χωρίς να δημοσιοποιήσει το σκεπτικό.

Απάντηση