ΕΛ.ΑΣ.: ναζιστικού τυπου διαπόμπευση μιας 22χρονης

 Η υγειονομική σεξοβόμβα βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από σεξο-πυροτεχνουργούς της Ελληνικής Αστυνομίας.Τέσσερις έγχρωμες φωτογραφίες της 22χρονης οροθετικής Ρωσίδας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, όπως και το ονοματεπώνυμό της και το όνομα της μάνας και του πατέρα της.  Ντροπή στα ΜΜΕ και στους ιστότοπους που αναδημοσίευσαν τις φωτογραφίες της ντροπής με τίτλους όπως: «Ορίστε η Ρωσίδα που σκόρπιζε το θάνατο». 

Μια μοντέρνα εκδοχή του μετακατοχικού ξυρίσματος της γυναικείας κεφαλής έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. Πρακτική των νικητών του πολέμου μεν, αποκρουστική για τα σημερινά δεδομένα δε.
Κατά τον Μεσαίωνα, ο λεπρός έπρεπε να φέρει ένα κουδούνι ώστε να προειδοποιούνται οι υγιείς για την παρουσία του. Εικόνα από χειρόγραφο του 14ου αιώνα.

Σαν να μην έχουν περάσει χιλιετίες από τότε που οι λεπροί στιγματίζονταν και μάλιστα με τις ευλογίες της Παλαιάς Διαθήκης: «O λεπρός πρέπει να φοράει σχισμένα ρούχα, να μην έχει κάλυμμα στο κεφάλι, να κρύβει τα χείλη του και να κραυγάζει  ‘‘ακάθαρτος, ακάθαρτος!’’» (Λευιτικόν, 13: 45-47).

  Η διαπόμπευση της Τατιάνας δεν έγινε για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά για προεκλογική εκμετάλλευση. Αρκούσαν η διεύθυνση του οίκου ανοχής, όπως και ο χρόνος παραμονής της Ρωσίδας στην Ελλάδα, ώστε να προειδοποιηθούν και να εξεταστούν όσοι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της. Η 22χρονη βαρύνεται με τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της «διευκόλυνσης ακολασίας».

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην κατεύθυνση ενός ολοκληρωτισμού που θα τον ζήλευε και η ναζιστική Γερμανία; Mήπως η σύνταξη και το δημόσιο άνοιγμα ενός εικονογραφημένου οροθετικού καταλόγου με τα ονόματα και τις διευθύνσεις ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ που είναι φορείς; Μήπως το ξύρισμα του κεφαλιού για τις γυναίκες, το μαρκάρισμα του μετώπο για τους άντρες ή μήπως ή τα δύο κίτρινα τρίγωνα που έφεραν οι Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Η ναζιστική αυτή πρακτική της Ασφάλειας είναι μια παραλλαγή της γνωστής συνήθειας του Μεσαίωνα, όταν οι λεπροί υποχρεώνονταν να φέρουν ένα κουδούνι ή κουδούνια ώστε να προειδοποιούν τους υγιείς για την παρουσία τους (βλ. εικόνα από χειρόγραφο του 14ου αιώνα).

Αλήθεια, γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν δημοσιοποίησε φωτογραφίες και το όνομα του ΕΛΛΗΝΑ ιδιοκτήτη που νοίκιαζε το ακίνητό του για πορνείο;

5 thoughts on “ΕΛ.ΑΣ.: ναζιστικού τυπου διαπόμπευση μιας 22χρονης

 • 29 Απριλίου 2012 at 19:29
  Permalink

  1)η δημοσιοποιηση του ενοικιαστη δεν βοηθαει να σωθουν ζωες και ουτε ειναι ποινικα κανενα κακουργημα να νοικιασεις εναν χωρο και να χρησιμοποιηθει παρανομη για να αξιζει διαπομπευση, 2) οι πελατες σπανια θυμουνται διευθυνσεις απο τους οικους που επισκεπτονται με την φατσα της ομως ισως κατι θυμηθουν και πανε να εξεταστουν. Το κρατος λειτουργει σωστα ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.

  Reply
  • 30 Απριλίου 2012 at 13:01
   Permalink

   το προφυλακτικο ομως βοηθαει για να σωθουν ζωες. Αν εν ετει 2012 οι ανθρωποι επισκεπτονται οικους ανοχης και δεν χρησιμοποιουν προφυλακτικο, αν θελουν να θεωρουνται νοημονες ή ενηλικες θα πρεπε να εξεταζονται τακτικα. Ειναι απαραδεκτο το κρατος να προβαινει σε αποκαλυψεις προσωπικων δεδομενων για να προστατευσει αυτους που δεν προστατευουν αυτονοητα τον εαυτο τους. Απαραδεκτο ειπα; Αντισυνταγματικο και παρανομο εννοουσα.
   Κι οταν αυτο γινεται μια φορα , αποτελει ενα πολυ κακο προηγουμενο για να επαναληφθει και σε αλλες περιπτωσεις. Τοτε ισως θα ειναι αργα για να διαμαρτυρηθουμε.

   Reply
 • 29 Απριλίου 2012 at 22:25
  Permalink

  Ασφαλώς δεν είναι κακούργημα να νοικιασεις εναν χωρο. Η δημοσιοποίηση όμως της διεύθυνσης θα αρκούσε για να πάρουν το μήνυμα οι ενδιαφερόμενοι.
  Ακριβώς αυτή η απάντηση, ότι «δεν είναι κακούργημα», επιβεβαιώνει ότι η δημοσιοποίηση της ταυτότητας ΔΕΝ έγινε για την «προστασία της δημόσιας υγείας», όπως υποκριτικά ισχυρίζονται οι μπάτσοι και οι απολογητές τους, αλλά ως «τιμωρία» -ή μάλλον ως εκδίκηση.

  Reply
 • 29 Απριλίου 2012 at 23:19
  Permalink

  Τη γνώμη μας λέμε. Δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα.

  Reply

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: