Είναι ο τραγουδιστής των Pantera ο Κατίδης της ροκ;

«Ελπίζω να μου δώσετε άλλη μια ευκαιρία» ζητάει ο τραγουδιστής των Pantera

Συγνώμη για το ναζιστικό χαιρετισμό και τo φασιστικό σύνθημα που φώναξε κατά τη διάρκεια συναυλίας (White Power «Λευκή Δύναμη») ζήτησε ο πρώην τραγουδιστής του διάσημου συγκροτήματος Pantera Phil Anselmo.

Το φασιστικό παραλήρημα του Άνσελμο αποθανατίστηκε σε βίντεο και έκανε το γύρο του κόσμου. Αρχικά ο Άνσελμο υποτίμησε το γεγονός και υποστήριξε ότι ήταν ένα κακόγουστο αστείο. Στη συνέχεια ωστόσο (προφανώς μετά από τη συμβουλή κάποιου σπλαχνικού φίλου ή του μάνατζερ του) κατάλαβε πόσο σοβαρή και επικίνδυνη ήταν η χειρονομία του και ζήτησε κανονικά συγνώμη μέσω βίντεο.

Το αρχικό του μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα ήταν αρκετά προσβλητικό: «Οκ, παιδιά, λάθος μου, αλλά να πάρει αστειευόμουν και ήταν ένα «inside joke» (εσωτερικό, αστείο μεταξύ μιας ομάδας φίλων) της νύχτας. Και αυτό γιατί πίναμε λευκό γαμημένο κρασί. Μερικοί χρειάζεται να γίνετε λίγο πιο σκληρόπετσοι. Υπάρχουν πολλοί τύποι εκεί έξω να τα βάλετε μαζί τους με πολύ πιο ρεαλιστική ατζέντα από τη δική μου. Εγώ αγαπώ και μισώ τους πάντες. Δεν θα ακούσετε καμιά συγνώμη από μένα».

«Δεν θέλω να είμαι μέλος καμιάς ομάδας»  τονίζει στο πιο προσεκτικό δεύτερο μήνυμα. «Όποιος με ξέρει γνωρίζει ότι δεν πιστεύω σε όλα αυτά, είμαι αυτόνομη προσωπικότητα και ζητάω με ειλικρίνεια (1000%) συγνώμη από οποιονδήποτε μπορεί να έθιξα με αυτό που είπα και έκανα. Και όποιος θίχτηκε έχει δίκιο. Και λυπάμαι τόσο πολύ γι’αυτό.  Ελπίζω να μου δώσετε άλλη μια ευκαιρία…Σας αγαπώ όλους. Όποιος με ξέρει γνωρίζει ότι αυτό είναι αλήθεια. Να είστε όλοι καλά».

Στο ίδιο φεστιβαλ ακούμε τον Anselmo μαζί με τον Dave Grohl των Foo Fighters και τον Roberto Trujillo Metallica να ερμηνεύει το Ace of Spades και να το αφιερώνει στον Lemmy:

Απάντηση