Νατάσσα Μποφίλιου: Καταγγέλλει τραμπουκισμούς από χρυσαυγίτες, θαυμάζει Αλέκα

 Δεν παίρνει πίσω όσα είχε πει η Νατάσσα Μποφίλιου για τους χρυσαυγίτες και τους ψηφοφόρους τους.  Μιλώντας στο ραδιόφωνο κατήγγειλε τραμπουκισμούς από ακροδεξιούς εναντίον της στη διάρκεια των συναυλιών της.   Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η αντίπερα όχθη διαφώνησε με τους γνωστούς τρόπους που διαθέτει: τους τραμπουκισμούς»

Η ερμηνεύτρια μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Love FM της Κύπρου, σχολίασε για ακόμα μία φορά τα όσα είχε πει παλιότερα για τη Χρυσή Αυγή (μεταξύ άλλων, είχε γράψει: «Κτήνη, αλήτες, σας δόθηκε και σημασία, να πεθάνετε φασίστες, μέλη και ψηφοφόροι, προς ένδειξη σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια»). Η Νατάσσα έχει εξηγήσει ότι στο εννοούσε  τον πολιτικό και ιδεολογικό θάνατο του φασισμού ειρωνευόμενη την φασιστική αξίωση των χρυσαυγιτών  «να σηκώνονται όρθιοι οι δημοσιογράφοι όταν βλέπουν τον Μιχαλολιάκο προς ένδειξη σεβασμού». Λέει χαρακτηριστικά : «Κατ’ αρχήν όλα πηγάζουν από έναν κανόνα που έχω στη ζωή μου: Δεν θέλω να φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με φοβίσει με ό,τι σημαίνει αυτό. Δεν κάνω τον μάγκα, αντιλαμβάνομαι πως αυτό στη ζωή μου ίσως να έχει συνέπειες. Ίσως και να έχει ήδη! Είναι μια προσωπική απόφαση και ένας κανόνας που δεν παραβιάζω».

 

Η Νατάσσα Μποφίλιου πρόσθεσε: «Δεν είχα πει αυτό για τη Χρυσή Αυγή, τότε, ως Νατάσσα Μποφίλιου – με την ιδιότητα την καλλιτεχνική, δεν με αφορά αυτή η πλευρά μου, όταν είμαι άνθρωπος και εκφράζω την άποψή μου. Εκφράστηκα ως ένα πρόσωπο που ζω σε αυτήν την κοινωνία, έχω συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, αντιλαμβάνομαι με πολύ συγκεκριμένο τρόπο τι σημαίνει ανθρωπιά και εντάσσομαι στο κοινωνικό πλαίσιο με πολύ συγκεκριμένη θέση και τοποθέτηση…

Είχα πει κάτι πάρα πολύ χοντρό, το οποίο, βέβαια, δεν παίρνω και πίσω γιατί είναι η άποψή μου. Όπως ήταν φυσικό, η αντίπερα όχθη διαφώνησε με τους γνωστούς τρόπους που διαθέτει: τους τραμπουκισμούς, τη χυδαιότητα και την απανθρωπιά. Μετά, έγιναν διάφορα… Υπήρξαν διάφοροι τραμπουκισμοί κατά τη διάρκεια των συναυλιών μου. Διαφυλάξαμε, όμως, τους ανθρώπους που ήρθαν και πλήρωσαν για να ακούσουν μουσική»

 

«Είχε πει κάτι καταπληκτικό η Αλέκα Παπαρήγα» 

 

Όσο για τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Πλούταρχου για την Χρυσή Αυγή, η Νατάσσα Μποφίλιου σχολίασε: «Ο κάθε άνθρωπος το τι είναι και τι συμβαίνει μέσα του δεν το καταλαβαίνει έτσι ξαφνικά, μια μέρα. Είχε πει κάτι καταπληκτικό κάποια στιγμή η Παπαρήγα – και δεν το λέω λόγω των πολιτικών μου πεποιθήσεων, απλά μου είχε κάνει εντύπωση ως φράση. Είχε πει, λοιπόν, ότι την ιδεολογία σου τη χτίζεις κάθε μέρα. Δεν ξυπνάς μια μέρα και γίνεσαι ιδεολόγος του φασισμού. Αυτό το χτίζεις κάθε ήμερα. Το τι φτάνεις να δηλώνεις στα 40 σου, στα 50 σου, στα 33 σου ή σε κάθε ηλικία, είναι αποτέλεσμα μιας ολόκληρης τάσης, μιας ολόκληρης συμπεριφοράς. Ένας άνθρωπος μεγάλωσε για να φτάσει να πει σε αυτήν την ηλικία αυτό το πράγμα. Αυτό με προβληματίζει και δεν έχει να κάνει με το επάγγελμά του, αλλά με το τι άνθρωπος είναι… Πάντως όλοι έχουμε δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψή μας. Αυτό είναι βασική αρχή για πολλές επαναστάσεις. Βέβαια, έχει το δικαίωμα ο καθένας να εκφράζεται, αρκεί να μην καταφέρεται κατά της ανθρωπότητας».

Πηγή

 

 

Απάντηση