Το ΝΑΡ καταγγέλλει στοχοποίησή του από φασιστικές ομάδες

Τις κυβερνητικές ευθύνες για τις πρόσφατες πολλαπλές επιθέσεις σε στόχους της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς από παρακρατικούς μηχανισμούς επισήμανε αντιπροσωπεία του ΝΑΡ που ζήτησε και συναντήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Δημήτρης Δεσύλλας, ο Τάκης Τσίτσος και ο Στάυρος Τζιορτζιώτης.

Με πιο πρόσφατο τον εμπρησμό του ΙΧ του Νίκου Γουρλά, που εκτός από μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις εταιρείες του αεροδρομίου (εδώ σχετικό ρεπορτάζ) η τριμελής αντιπροσωπεία του ΝΑΡ παρέθεσε στον υπουργό μια σειρά περιστατικά: Τις φασιστικές επιθέσεις βανδαλισμού στα γραφεία του ΝΑΡ, του Πριν (βλ. ρεπορτάζ), αλλά και αριστερών κινήσεων πόλης στη Νέα Ιωνία και το Βύρωνα, τις δημοσιευμένες στο διαδίκτυο απειλές κατά των αγωνιστών Δημήτρη Κουσουρή και Γιάννη Ραχιώτη, αλλά και τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το ΝΑΡ πίσω από τις βλέπει την ύπαρξη συγκεκριμένου εγκληματικού σχεδίου στοχοποίησης του ΝΑΡ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των αγωνιστών τους από τις φασιστικές συμμορίες και εκτιμά ότι οι ομάδες αυτές δρουν στο πλαίσιο του συμπλέγματος κράτους – παρακράτους – Χρυσής Αυγής.

Από τη μεριά του ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερα ανήσυχος από τις εξελίξεις, τονίζοντας ότι έχει αναλάβει σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες και ότι οι κινηματικές απάντηση είναι απαραίτητη. Ωστόσο, δήλαωσε αφοπλιστικά ότι οι δικές του αρμοδιότητες και δυνατότητες παρέμβασης είναι στην ουσία ανύπαρκτες…

Απάντηση