Σαμαράς-Μπαλτάκος-Κασιδιάρης: Στενές επαφές αντικομμουνιστικού τύπου

Ο αντικομμουνισμός, που το λάβαρό του με τόσο καμάρι ανέμιζε ο υπό παραίτηση  Μπαλτάκος με την πολιτική υποστήριξη σύσσωμης της ΝΔ δεν συνδυάζεται ούτε καν με τις αστικές δημοκρατικές ευαισθησίες. Τουλάχιστον στα λόγια, τουλάχιστον πριν φτάσουμε σημερινό νεοφιλελεύθερο παροξυσμό. Αυτό προκύπτει από όσα γράφει ο Γιάννης Κακουλίδης στη στήλη του στη Real στις 30.3:

Στα μέσα της δεκετίας του ’80, ο Γ. Κακουλίδης συναντήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και είχαν μαζί μια μακρά πολιτική συζήτηση με αφορμή κάποια κείμενα του πρώτου. Πριν τον αποχαιρετήσει, ο Καραμανλής του είπε: «Ένας δημοκράτης το μόνο “αντί” που οφείλει να υπηρετεί είναι του αντιφασίστα!»

Και ο Γ. Κακουλίδης, αναφερόμενος στον αντικομμουνισμό του Μπαλτάκου, σχολιάζει: «Τριάντα χρόνια μετά, συνεχίζω να απορώ για το «άνοιγμά» του αυτό, αλλά ξέρω πώς το εννοούσε. Όσοι σήμερα αυτό το “αντί” που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δικαιολογούσε ως προσθήκη μόνο στον φασισμό, το περιφέρουν για να λοιδορήσουν αξίες και αρχές, καιρός να το βουλώνουν!»

Φαίνεται ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης βρίσκεται πολύ δεξιά και από τον Καραμανλή του ’80, αφού σε πρόσφατο άρθρο του έγραφε ότι δεν τον νοιάζει αν κάποιος είναι αντικομμουνιστής ή αντιφασίστας… λες και τα δύο αυτά αντί είναι ταυτόσημα.

Πάντως η συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, που με τόσο ύπουλο αλλά αποτελεσματικό τρόπο καταγράφτηκε και δημοσιοποιήθηκε, δείχνει ότι στο λάκκο που  ο ίδιος ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης έσκαψε για τον κομμουνισμό, έπεσε ο ίδιος μέσα και μάλιστα σπρωγμένος από έναν  ιδεολογικά ομογάλακτό του, τον Κασιδιάρη!

Δυστυχώς για τον Μπαλτάκο, δεν τον έσωσαν τα καμιά δεκαριά εικονίσματα της Παναγίας και διαφόρων αγίων που κρέμονται πάνω από το κεφάλι του ενώ κάθεται στον καναπέ και συνομιλεί με τον Κασιδιάρη (βλ. το φόντο στο βίντεο). Ξεχνώντας τα «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατίας», ο Παναγιώτης λέει παλιόλογα (π.χ., «της πουτάνας», «του πούστη») κάτω από το βλέμμα της,,, Παναγίτσας.

Όπως παρατηρεί ο Ανδρέας Πετρουλάκης η συνάντηση του χρυσαυγίτη βουλευτή με τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου δεν έγινε σε κάποιο καταγώγιο, έστω σε μυστικό σπίτι ή ερημικό μέρος, μακριά από βλέμματα. Το δωμάτιο με τις 5-6 Παναγίες  ήταν ένα από τα γραφεία της Βουλής. Ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε πολύ-καλά για την πραγματοποίηση αυτών των συναντήσεων (αν και όχι το ακριβές περιεχόμενο)  καθώς μέσω του Μπαλτάκου διατηρούσε ανοικτή οδό επικοινωνίας με τους χρυσαυγίτες.

Κολλητός του Αντώνη Σαμαρά ο Μπαλτάκος, ιδεολογικά κολλητός του Κασιδιάρη φαίνεται ο Μπαλτάκος στο βίντεο. Συγκοινωνούντα δοχεία η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή, παρ’ όλο που το κάθε «δοχείο» κατεβαίνει στις εκλογές αυτοτελώς και διεκδικεί το δικό του μερίδιο στην εξουσία.

Ο Κασιδιάρης παγίδευσε τον Μπαλτάκο και βιντεοσκόπησε με κρυφή κάμερα την συνομιλία στην οποία ο φιλικά προσκείμενος στη Χρυσή Αυγή γραμματέας της κυβέρνησης παραδέχεται ότι όλα τα περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης είναι φούμαρα και πως κύριος στόχος της δίωξης δεν ήταν η καταπολέμηση των φασιστικών εγκλημάτων αλλά ο επαναπατρισμός των ψήφων της Χρυσής Αυγής στη ΝΔ για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.  Το γεγονός ότι η δίωξη είχε και πολιτικά κίνητρα δεν αθωώνει φυσικά το ναζιστικό μόρφωμα και τα υπαρκτά εγκλήματά για τα οποία είναι υπεύθυνο.  Οι  άθλιοι χειρισμοί της ΝΔ και οι εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα σε αυτήν και το κόμμα του Μιχαλολιάκου ωστόσο που δίνουν άλλοθι στους φασίστες αποτελούν προσβολή ως προς όλα τα θύματα της Χρυσής Αυγής.  Αντικομμουνιστής γεννήθηκε, φιλοναζιστής και ξεφτιλισμένος φεύγει ο Μπαλτάκος, ωστόσο ο άμεσος πολιτικός του προϊστάμενος Αντώνης Σαμαράς παραμένει στη θέση του.  Ο Τάκης Μπαλτάκος, ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού δεν αποτελεί φιλοναζιστικό σταγονίδιο. Ήταν εκφραστής μαζί με μια σειρά άλλα στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος της τάσης που έβλεπε με καλό μάτι την κυβερνητική συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.  Σε συζήτηση που είχε το καλοκαίρι με δημοσιογράφους άλλωστε ανέφερε διόλου τυχαία το «απευκταίο αλλά όχι απίθανο ενδεχόμενο» η ΝΔ να υποχρεωθεί να κυβερνήσει μετά τις επόμενες εκλογές με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής.    Όταν αυτό το ακραίο αλλά υπαρκτό σενάριο ναυάγησε ο Μπαλτάκος ήταν έκθετος καθώς ήταν ο πρώτος που το διέρρευσε τον Ιούνη στους δημοσιογράφους με εντολή Σαμαρά. 

Σε άρθρο της εφημερίδας Βήμα που δημοσιεύτηκε το Σεπτέμβριο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτές οι ζυμώσεις είχαν προχωρήσει αρκετά σε τμήμα της ΝΔ και ο κ. Μπαλτάκος δεν εξέφραζε απλώς την άποψή του. Γνώριζε τις θέσεις πολλών και ως εκ τούτου προέκυψαν και οι αναλύσεις στα ΜΜΕ διαφόρων διαμορφωτών της κοινής γνώμης περί της ύπαρξης μιας σοβαρότερης Χρυσής Αυγής  που θα υποστήριζε μια κυβερνητική συντηρητική συμμαχία»

 

 

 

Διαβάστε ακόμα το κείμενο του Δημήτρη Γρηγορόπουλου «Η αθλιότητα του να είσαι αντικομμουνιστής» . Αντικομμουνιστής και φιλοναζιστής μια κάντιντ κάμερα  δρόμος.

Ο διάλογος 

«ΚΑΣ.: Όταν κατ’ αρχήν όταν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;

ΜΠΑ.: Ήταν στην Αμερική τότε.

ΚΑΣ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά.

ΜΠΑ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της πουτάνας… δεν με πήρε εμένα, του ’χα πει ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δυο και τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «με κοροϊδέψατε, μ ε δουλέψατε, τι είναι αυτά ξεφτιλίστικα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι: «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα γειά σας!» και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.

ΚΑΣ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ’ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα.

ΜΠΑ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.

ΚΑΣ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα.

ΜΠΑ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «ε, τι θα κάνει ο ανακριτής;» Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ! ΚΑΝΕΝΑ!

ΚΑΣ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως…

ΜΠΑ.: Μα με τους άλλους ήτανε… (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας).

ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;

ΜΠΑ.: Και οι δυο.

ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου;

ΜΠΑ.: Ποιος άλλος να το κάνει…

ΚΑΣ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι’ αυτά; Έχει συναίσθηση του τι γίνεται;

ΜΠΑ.: Όχι, στην αρχή δεν είχε… τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ… αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% – μου λέει – θα πάνε»… του λέω: «εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μαλάκας».

ΚΑΣ.: Ποιος του ’πε να τα κάνει αυτά;

ΜΠΑ.: Πρώτ’ απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα.

ΚΑΣ.: Κόβει ψήφους ’ντάξει;

ΜΠΑ.: Είναι λογικό.

ΚΑΣ.: Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;

ΜΠΑ.: Τον πούστη… απίστευτο πράγμα, απίστευτο.

ΚΑΣ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;

ΜΠΑ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ’κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.

ΚΑΣ.: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγματα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.

ΜΠΑ.: (κάνει τον σταυρό του).

ΚΑΣ.: Θεούσα.

ΜΠΑ.: Ναι.

ΚΑΣ.: Πώς τα ’κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;

ΜΠΑ.: Την πείσανε ότι: «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετιο με τον Χριστιανισμό».

ΚΑΣ.: Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα;

ΜΠΑ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας.

ΚΑΣ.: Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις.

ΜΠΑ.: Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα την βάλει στο αρχείο.

ΚΑΣ.: Λες ε;

ΜΠΑ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της;

ΚΑΣ.: Πώς μπήκε η Γκουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;

ΜΠΑ.: Αφού είναι απ’ το ίδιο χωριό.

ΚΑΣ.: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο.

ΜΠΑ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ’ το ίδιο χωριό είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομίληκοι σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε.»

 

 

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αφήστε τον Μπαλτάκο ήσυχο. Ο καλύτερος είναι ο Μπαλτάκος. Ψηφίζω Τάκη Μπαλτάκο, είναι τρομερός»

Απάντηση