Να διαγράψει τους βουλευτές της ΔΕΑ καλεί ο Μουρούτης τον Τσίπρα

Παλιότερα το να σχολιάσεις τα εσωτερικά άλλου κόμματος θεωρούταν μη πρέπον, ωστόσο στη σημερινή πολιτική σκηνή θεωρείται καθήκον. Ο λόγος τουλάχιστον για τη ΝΔ και την παρέμβασή της στο twitter η οποία αν και «ολίγον επίσημη», συνιστά πολιτική θέση όταν πρόκειται για τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργο Μουρούτη.

Με αφορμή ένα άρθρο του Πέτρου Τσάγκαρη στην εφημερίδα της ΔΕΑ, Εργατική Αριστερά, το γαλάζιο στέλεχος καλεί τον Τσίπρα «να διαγράψει τη συνιστώσα του» και τους βουλευτές της. Πρόκειται για μια διεθνιστική προσέγγιση του θέματος με την ΑΟΖ όπου ο αρθρογράφος σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τι συμφέρον έχει η ελληνική εργατική τάξη, ειδικά στις μέρες μας, να διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο θαλασσών και κοιτασμάτων από άλλες χώρες, εφόσον ξέρουμε ότι ούτε ψίχουλο από αυτά τα «κέρδη» δεν πρόκειται να φτάσουν στο τραπέζι της;». Και λίγο παρακάτω συμπεραίνει: «Η βελτίωση της ζωής των εργατών στην Ελλάδα δεν εξαρτάται από την ικανότητά τους να πολεμήσουν εναντίον των εργατών των άλλων χωρών, αλλά από την ικανότητά τους να πολεμήσουν εναντίον των Ελλήνων καπιταλιστών. Ακόμη και στην περίπτωση που υπήρχε στην Ελλάδα κυβέρνηση Αριστεράς, λαϊκή εξουσία, ή ακόμη και σοβιέτ, η τακτική ενός τέτοιου κράτους δεν θα έπρεπε να είναι να «πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε» με βάση το «διεθνές δίκαιο» της θάλασσας, αλλά να καταγγείλουμε το διεθνές ιμπεριαλιστικό δίκαιο και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκτήσουμε διεθνιστική συμπαράσταση από λαούς άλλων χωρών».

 

 

Το λιτό σχόλιο του Γ. Μουρούτη που παρέπεμπε στο άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ήταν: «Θα τολμήσει ο κ. Τσίπρας να διαγράψει την συνιστώσα του;Τις Βουλευτίνες Μπόλαρη και Γαϊτάνη που την εκπροσωπούν;».

Απάντηση