Οι ψίθυροι των μνημονιακών

Στα παλιά του τα παπούτσια γράφει το μνημονιακό στρατόπεδο την τήρηση των νόμων όταν η ανομία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του.  Ο Μάνος (για τους δικούς του λόγους), ακόμα και τηλεοπτικά κανάλια και σύσσωμο το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ διαδίδουν ψευδείς φήμες ότι η Δεξιά  προηγείται αρκετά στις δημοσκοπήσεις και μάλιστα καλλιεργείται μέσα από τα ρεπορτάζ κλίμα ότι ήδη είναι έτοιμη η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και ποια θα είναι τα πρώτα τηλεφωνήματα που θα κάνει ο Α. Σαμαράς το βράδυ της Κυριακής.  Οι πράξεις αυτές συνιστούν απόπειρα αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Κάποτε ένας συνάδελφος επισκέφτηκε τον Νιλς Μπορ και ξαφνιάστηκε επειδή ο μεγάλος φυσικός είχε κρεμάσει έξω από την είσοδο του σπιτιού του ένα πέταλο αλόγου.

«Mα πιστεύεις στις προλήψεις;» τον ρώτησε έκπληκτος.

«Μπα, δεν πιστεύω. Όμως λένε ότι το πέταλο φέρνει τύχη ακόμα και σε όποιους δεν το πιστεύουν».

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα κρυφά προεκλογικά γκάλοπ. Ακόμα και όταν δεν τα πιστεύουμε, αυτά μπορεί να φέρουν τύχη στο κόμμα που ευνοούν!

Έτσι, σύμφωνα με τις υπόγειες θεωρίες, το γκάλοπ που τάχα δίνει πέντε μονάδες προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, το προωθούν κύκλοι της Δράσης-Δημιουργίας ξανά ώστε οι ψηφοφόροι τους, καθησυχασμένοι ότι δεν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσουν Μάνο-Τζήμερο. Παρομοίως, το γκάλοπ που δίνει υψηλό ποσοστό στη Χρυσή Αυγή εξυπηρετεί τη Νέα Δημοκρατία που στις 6 Μαϊου έχασε ένα κομμάτι των ακροδεξιών ψηφοφόρων της.  Η Νέα Δημοκρατία πάντως χαρακτηρίζει εντελώς παραπλανητικές και ανυπόστατες τις διαρροές της Δημιουργία Ξανά.

Πριν εμπιστευθούμε τα γκάλοπ που διαδίδονται στομα με στόμα, αρκεί να θυμηθούμε ότι τα κανένα από τα επίσημα προεκλογικά γκάλοπ του Απριλίου δεν είχε προβλέψει τη θεαματική πτώση του δικομματισμού….

One thought on “Οι ψίθυροι των μνημονιακών

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: