Στο «δρόμο της αντίστασης και ανατροπής» ο ΜΛ χώρος

Εκλογική διακήρυξη για την κάθοδό της στις κάλπες 17ης Ιουνίου εξέδωσε η συμμαχία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ. Σε αυτή γίνεται η εκτίμηση ότι οι προηγούμενες εκλογές » βύθισαν, ακόμη περισσότερο, το αστικό μπλοκ εξουσίας στην αστάθεια» ενώ διαπιστώνεταιθ ότι «ταρακουνήθηκαν συθέμελα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα δυο βασικά πολιτικά στηρίγματα της άρχουσας τάξης, που για χρόνια υπηρέτησαν αυτήν και τους ξένους πάτρωνές της πιστά και με το αζημίωτο».

Παράλληλα όμως, η συμμαχία υποστηρίζει ότι «στήνεται κι ένα άλλο σκηνικό: των αυταπατών και των δήθεν γρήγορων και εύκολων λύσεων. Μιας δήθεν φιλολαϊκής, «αριστερής» κυβέρνησης -με το ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστή- που θα προωθήσει τα λαϊκά συμφέροντα αποδεχόμενη την ΕΕ και την κυριαρχία των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών». Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι «οι επίδοξοι «αριστεροί» διαχειριστές, συναγωνιζόμενοι σε φιλοευρωπαϊσμό τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υποδέχονται στις γραμμές τους -με το αζημίωτο- το «παλιό» και «βαθύ» ΠΑΣΟΚ και διαδίδουν την αυταπάτη ότι η ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της ΕΕ μπορεί να αλλάξει πρόσωπο, ότι το ευρώ μπορεί να πάψει να λειτουργεί ως όργανο επιβολής και λεηλασίας και αποσιωπώντας τη σχέση εξάρτησης και υποταγής της Ελλάδας στην ΕΕ και τις ΗΠΑ».

ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ υπογραμμίζουν ότι «οι λαϊκοί αγώνες δεν θα δικαιωθούν στην κάλπη», διευκρινίζοντας ότι «καμιά νίκη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αναμέτρηση». Ζητώντας την ψήφο στις επερχόμενες εκλογές τα δύο κόμματα της εκτός των τειχών Αριστεράς καλούν «τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία να στηρίξουν αυτό το δρόμο και τις δυνάμεις που τον υπηρετούν. Το δρόμο της αντίστασης, του αγώνα, της διεκδίκησης, της ανατροπής. Για να δυναμώσει, μέσα στο κίνημα, η κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του εργατικού, λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος. Για να μας βρουν μπροστά τους και την επόμενη των εκλογών! Για να είναι ο λαός στο προσκήνιο!».

One thought on “Στο «δρόμο της αντίστασης και ανατροπής» ο ΜΛ χώρος

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: