Μητσοτάκης: Μύθος η λιτότητα…

«Μπήκα στη μάχη, στην πρώτη γραμμή γιατί βλέπω ότι υπάρχει κίνδυνος για τον τόπο»

Εκτός τόπου και χρόνου ο  Κων/νος Μητσοτάκης που προχώρησε σε νέα προεκλογική παρέμβαση πριν τις εκλογές στην τηλεόραση του Σκάι.   Έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «μύθο» τη λιτότητα στην Ελλάδα τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας και η ανεργία καλπάζει.  Τόνισε ότι απλά πρέπει ο λαός να κάνει τις θυσίες που χρειάζεται και να ζήσει με τα «λεφτά που έχει». Εύκολο να το λες φυσικά όταν η οικογένεια σου έχει καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα πρόσφατα ένα μέλος της μετέφερε ένα εκατομμύριο στο Λονδίνο που δεν δήλωσε στον Πόθεν Έσχες.  Είναι διαφορετικό ωστόσο να μην έχεις να πληρώσεις το νοίκι, το δάνειο και να εξασφαλίσεις το φαγητό των παιδιών σου.  Μίλησε με τα πιο κολακευτικά λόγια για τον Φώτη Κουβέλη και εμφανίστηκε σίγουρος ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μια ερμαφρόδιτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Στην ερώτηση πάντως ποιος θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός προσπέρασε επιδεικτικά τον Α. Σαμαρά και τόνισε ότι το καλύτερο θα ήταν μια κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου ή Μόντι», χωρίς τα αρνητικά τους και «με ό,τι καλύτερο έχει ο τόπος σε πολιτικούς και τεχνοκράτες».   Τόνισε ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τη ΝΔ -εφόσον είναι πρώτο κόμμα- δεν είναι απαραίτητο να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

Μίλησε ιδιαίτερα απαξιωτικά για τον Αλέξη Τσίπρα «γενιά που μεγάλωσε στα πούπουλα», «δεν έχει γνωρίσει αίμα και θυσίες» και πως «δεν έχει καμία σχέση με τον Α. Παπανδρέου που ήταν αναγνωρισμένος οικονομολόγος διεθνούς κύρους».

Για την έκρηξη της βίας, τόσο για την εγκληματικότητα όσο και για ακροδεξιά φαινόμενα τύπου Χρυσή Αυγή δεν ήταν ειλικρινής και με φανατισμό αρνήθηκε να τα συνδέσει με την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων ή ακόμα την οικονομική κρίση. Χωρίς κανέναν ορθολογισμό απλά περιορίστηκε στην καραμέλα ότι αυτά γίνονται όταν δεν σεβόμαστε τη δημοκρατία. Μάλιστα χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά ως «αντι-βια» απέναντι στη βια της Αριστεράς και των κουκουλοφόρων (τους οποίους υποστήριξε ότι κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια).   Ακόμα και την εγκληματικότητα τη χρέωσε στο γενικότερο κίνημα ανυπακοής ή τους μετανάστες αντί να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα και να παραδεχτεί ότι οφείλεται κυρίως στο κοινωνικό ολοκαύτωμα που συντελείται και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Ακόμα μίλησε για νοσταλγία για τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και τη συμφιλιωτική στάση του Χ. Φλωράκη στον οποίο «είχες εμπιστοσύνη» αντίθετα με τώρα που το πρόβλημα δεν είναι το ΚΚΕ αλλά μια θολή Αριστερά που δεν ξέρεις από πού έρχεται και που πηγαίνει.

2 thoughts on “Μητσοτάκης: Μύθος η λιτότητα…

 • 13 Ιουνίου 2012 at 09:21
  Permalink

  »Χωρίς κανέναν ορθολογισμό απλά περιορίστηκε στην καραμέλα ότι αυτά γίνονται όταν δεν σεβόμαστε τη δημοκρατία. »

  Ο άνθρωπος που λέει να κάνουμε κυβέρνηση μη εκλεγμένων τεχνοκρατών…

  Reply
  • 13 Ιουνίου 2012 at 10:42
   Permalink

   Δεν είναι ορθολογική η ανάλυση των αιτιών που γεννούν τη βία, την εγκληματικότητα και έχουν οδηγήσει τη χώρα στο χάος. Κατά τα άλλα από τη σκοπιά των επιχειρηματικών συμφερόντων λογικά είναι αυτά που λέει.

   Reply

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: