Το κοινό μίνιμουμ πρόγραμμα του Παπαδημούλη…

Ομάδα (και γραμμή) που  κερδίζει δεν αλλάζει.

 

«Θα ‘θελα και η Αλέκα Παπαρήγα και ο Φώτης Κουβέλης να ξανασκεφτούν – συνυπολογίζοντας και το μήνυμα της κάλπης – αυτό το ξερό «όχι» απέναντι στην ιδέα της συνεργασίας των αριστερών κομμάτων. Γιατί αν προκύψουν – πράγμα που δεν είναι η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ – νέες εκλογές, μια σύμπραξη αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων σε ένα κοινό μίνιμουμ πρόγραμμα για να μας βγάλει μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο, νομίζω ότι θα σάρωνε στις εκλογές», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.
Ο Όσκαρ Ουάιλντ έλεγε ότι η συζήτηση ανάμεσα σε δύο άτομα, (ή πολιτικούς χώρους), με διαφορετικό πνευματικό επίπεδο μπορεί να γίνει μόνο στο κατώτερο επίπεδο.  Ανάμεσα σε τρεις χώρους ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ με τόσο μεγάλες διαφορές, η συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο στο πιο μίνιμουμ πολιτικό επίπεδο δηλαδή αυτό της ΔΗΜΑΡ.
Ο Δ. Παπαδημούλης είναι έξυπνος άνθρωπος. Δεν περιμένει ποτέ να δεχτεί το ΚΚΕ -ή άλλη αριστερή δύναμη-  συνεργασία που θα θέτει ως προϋπόθεση την παραμονή στην Ε.Ε και στο Ευρώ, κάτι που αποτελεί κόκκινη γραμμή για τη ΔΗΜΑΡ (δηλαδή η «ευρωπαϊκή πορεία»).  Δεν θα μπορούσε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να δεχτεί να κατέβει στις εκλογές χωρίς κεντρικό στόχο την ανατροπή του μνημονίου αλλά απλά μια θολή  «σταδιακή απαγκίστρωση» που θυμίζει την «επαναδιαπραγμάτευση» του Σαμαρά όπως θέλει η ΔΗΜΑΡ.  Απλά μια σύμπραξη αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων είναι αυτό που θέλει ο κόσμος και την επικαλούμαστε και ας μην είναι ρεαλιστική στην πράξη, πετώντας το μπαλάκι στον «αντίπαλο».   Γραμμή και ομάδα που  κερδίζει δεν αλλάζει.

One thought on “Το κοινό μίνιμουμ πρόγραμμα του Παπαδημούλη…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: