Μήνυμα Κουτσούμπα για την επέτειο του «Όχι» : O λαός να οργανώσει τη λαϊκή του συμμαχία όπως το ’40

Σύντομη δήλωση του γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για την επέτειο της 28ης Οκτώβρη:

«’Οπως τη δεκαετία του ’40 ο λαός μας όρθωσε το ανάστημά του ενάντια στο ναζισμό, τον ιμπεριαλισμό, την εκμετάλλευση, την αστική εξουσία έτσι και σήμερα πρέπει να οργανώσει τη λαϊκή του συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού».

 

Την Κυριακή στα Παλαιά Σφαγεία του Ταύρου κλαδικές οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ οργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «το εργατικό κίνημα στην Αθήνα την περίοδο της φασιστικής-ναζιστικής κατοχής» με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη.

proto

 

 

 

 

 

 

 

Στην ομιλία του, ο Γιάννης Πρωτούλης μίλησε για τη σημασία της πολιτικοποίησης και της οργάνωσης του αγώνα. Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων
«Κανείς που διαδήλωνε μέσα σε πυροβολισμούς και τανκς δεν είχε στο νου του την πατρίδα που υπήρχε πριν την κατοχή, γεμάτη φτώχεια, εκμετάλλευση και διώξεις, τα εργοστάσια να τα ‘χουν το σόι των Λαναράδων και οι υπόλοιποι. Ένα δεύτερο δίδαγμα είναι η ετοιμότητα των κομμουνιστών για τις γρήγορες μεταβολές της ταξικής πάλης και των διαθέσεων των μαζών. Από τη σκληρή, επίπονη, παράνομη δουλειά με τα ελάχιστα αποτελέσματα, στα αγωνιστικά ξεσπάσματα. Η ετοιμότητα δηλαδή και η ικανότητα των κομμουνιστών να ηγούνται μαζών, να είναι τολμηροί σε στιγμές που κρίνονται πολλά, σχεδόν τα πάντα, αν το κίνημα θα πάει μπροστά ή θα γυρίσει επώδυνα πίσω»

Διαβάστε περισσότερα στον 902

Απάντηση