Θα καταργήσει ή θα επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τις κυβερνητικές και προγραμματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει σήμερα στην Αυγή ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Σταχυολογούμε τις σημαντικότερες αναφορές:

«Η «άγνοια κινδύνου» απέναντι στους θεόρατους πιστωτές και η απέχθεια του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για το προδοτικό απέναντι στην πλειοψηφία της κοινωνίας δόγμα «οι πιστωτές είναι φίλοι μας» είναι τα στοιχεία που θα βοηθήσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ να διαπραγματευτεί επιτέλους πραγματικά με τους πιστωτές«.

«Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με το κίνημα των μαζών είναι αυτή που θα του επιτρέψει να διαπραγματευτεί με διαφάνεια απέναντι στην κοινωνία και θα τον βοηθήσει να πιέσει περισσότερο πολιτικά τους νεοφιλελεύθερους σε όλη την Ευρώπη».

«Η αποχή του από τους πελατειακούς μηχανισμούς του κράτους, θα τον βοηθήσει να συνεργαστεί αρμονικά με το υγιές δυναμικό των ανθρώπων του δημόσιου τομέα και να πετύχει την απαιτούμενη αναδιάρθρωση του κρατικού μηχανισμού«.

«Η εμμονή του στην κατάργηση των αντεργατικών νόμων των Μνημονίων θα τον βοηθήσει να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή«.

Αν τα προβλήματα της κοινωνίας και του λαού ήταν α. ποιος θα διαπραγματευτεί πραγματικά με τους πιστωτές, β. ποιος θα πιέσει περισσότερο τους νεοφιλελεύθερους, γ. ποιος θα αναδιαρθρώσει το κράτος, δ. ποιος θα διατηρήσει την κοινωνική συνοχή, τότε πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται είναι η πιο κατάλληλη λύση.

Τα ερωτήματα που αφήνει ανοιχτά το άρθρο αυτό είναι:

Με τι στόχο, ποιες κόκκινες γραμμές και ποιες υποχωρήσεις θα γίνει η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους πιστωτές; 

Πώς σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει διαγραφή μέρους του χρέους ή να καθυστερήσει την αποπληρωμή του;

Οι νόμοι του Μνημονίου θα καταργηθούν μονομερώς ή θα τεθούν όπως οι δανειακές συμβάσεις σε διαπραγμάτευση; 

Ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Μηλιού στην κυριακάτικη Αυγή εδώ.

Απάντηση