Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς «ξανθό αγγελούδι»;

Για την ακρίβεια, τι θα κάνουμε τώρα που επιβεβαιώθηκε  ότι η μικρή Μαρία είναι βιολογικό τέκνο Βουλγάρων Ρομά; Τώρα που επιβεβαιώθηκε ότι ΔΕΝ είναι κόρη του μικρού Μπεν που είχε εξαφανιστεί στην Κω; (Γιατί κι αυτό το σενάριο είχε παίξει σε κάποια κανάλια, δηλ. ότι ο 23χρονος σήμερα Μπεν είχε περάσει πριν 4-5 χρόνια από τα Φάρσαλα!)

Και ν’ αναλογιστεί κανείς ότι οι Έλληνες επιθεωρητές Κλουζό, που εισέβαλαν στην παράγκα των θετών γονιών της Μαρίας , ήταν υπερσίγουροι ότι το παιδάκι ΔΕΝ ήταν τσιγγανάκι. Την ίδια σιγουριά είχε δείξει και το σάιτ του  ΣΚΑΪ που στις 18/10 είχε τίτλο: «Δεν είναι Τσιγγάνα η 4χρονη που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά». Το άρθρο αυτό  υποστήριζε ότι το γενετικό υλικό επαλήθευσε τη βεβαιότητα των αστυνομικών ότι το «ξανθό κοριτσάκι με τα καταγάλανα μάτια ΔΕΝ είναι Ρομά» (τα κεφαλαία στο ΔΕΝ δικά μας).

Δεν πρόκειται απλώς για μια δημοσιογραφική γκάφα και δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για υπερβάλλοντα ρατσιστικό ζήλο. Απλώς, η αβασάνιστη αυτή εκτίμηση δείχνει πόσο ανεξάρτητη είναι η επίσημη δημοσιογραφία, δείχνει ότι η Ασφάλεια και τα μεγάλα ΜΜΕ συχνά λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Εδώ ο ΣΚΑΪ απλώς καταπίνει αμάσητες και αναμεταδίδει τις πληροφορίες της αστυνομίας. Το ίδιο έκαναν και άλλοι ιστότοποι, το ίδιο συχνά συμβαίνει και με θέματα που δεν αφορούν τους Τσιγγάνους. Οι «διαρροές» της αστυνομίας προς τα φιλικά ΜΜΕ συχνά καθορίζουν την πολιτική ατζέντα, δίνουν τον τόνο της κατευθυνόμενης και σκηνοθετημένης επικαιρότητας.

13267703Από εδώ κι εμπρός, δεν θα λέμε «Γνώρισα κι ευτυχισμένους Τσιγγάνους», αλλά γνώρισα και ξανθά και κοκκινομάλλικα τσιγγανάκια, όπως δείχνει η φωτογραφία με τη Βουλγάρα Ρομά, τη βιολογική μητέρα της Μαρίας, με το κοκκινομάλλικο αδελφάκι του «μικρού αγγέλου». Η αντίθεση δεν βρίσκεται ανάμεσα στο σκουρόχρωμο δέρμα της μητέρας και στο ρόδινο του παιδιού, αλλά στα παχουλά μαγουλάκια του μωρού και το ρουφηγμένο, αποστεωμένο πρόσωπο της μάνας.  Και μόνο ο λαιμός της, που θυμίζει ξεραμένο κλωνάρι δέντρου, είναι αδιάψευστο σημάδι της καταραμένης φτώχειας.

Δυστυχώς, τα ελληνικά κανάλια που μιλούσαν λιγωμένοι για τον «ξανθό άγγελο» αναγκάζοναι τώρα να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι υπάρχουν και «Ρομά αγγελούδια». Αγγελούδια μελαχρινά, ξανθά, κοκκινομάλλικα. Αγγελούδια που εξοντώθηκαν στα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, αγγελούδια που σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στο σχολείο, την παιδική χαρά, το τρεχούμενο νερό, στο γιατρό, στα φάρμακα και στα εμβόλια.

Αλήθεια, τι θα κάνει ο Σαμαράς τώρα που η Μαρία θα καταλήξει σε κάποιο ορφανοτροφείο της Βουλγαρίας; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, είχε υποσχεθεί ότι η κυβέρνησή του θα εξασφαλίσει την ευτυχία και την ευημερία του κοριτσιού. Μήπως εννοούσε ότι το παιδί θα λάβει  βουλγαρο-ορθόδοξη χριστιανική αγωγή; Ή μήπως η υπόσχεση αυτή δεν ισχύει τώρα πια, αφού το αγγελάκι είναι τσιγγανάκι;

Απάντηση