Υπέρ μιας αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Μίκης

«Υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας.

Καλώ όλους τους πατριώτες και δημιουργικούς Έλληνες να βοηθήσουν ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της αναγέννησης».

Αυτή ήταν η λιτή δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη μετά τη συνάντηση που είχε χτες βράδυ στο σπίτι του μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Μανώλη Γλέζο και τον συνταγματολόγο Γ. Κασιμάτη. Μολονότι  δήλωση έγινε στην τωρινή φάση, στην ουσία, ο θρυλικός μουσικοσυνθέτης έδωσε «γραμμή» για τον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο των διερευνητικών εντολών του προέδρου της δημοκρατίας για συγκρότηση κυβέρνησης με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής. Η νύξη του Μ. Θεοδωράκη να οδηγηθεί η χώρα «στο δρόμο της αυτοδυναμίας» δεν είναι τίποτα άλλο παρά αναφορά του σε νέα προσφυγή στις κάλπες.

Αξίζει να υπομνησθεί ότι ο Μ. Θεοδωράκης και το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών προεκλογικά είχε αρνηθεί να παράσχει στήριξη σε οποιοδήποτε σχηματισμό, λόγω μη επίτευξης συμφωνίας για να συγκροτηθεί ένα ενιαίο εκλογικό αντιμνημονιακό μέτωπο. Η τωρινή τροποποίηση της θέσης του συνιστά απόδειξη για το πολιτικό ρεύμα που δείχνει να παγιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο φαίνεται να ενισχύεται στην προοπτική μιας επαναληπτικής κάλπης.

Πάντως, μαζί με τις φωνές ενθουσιασμού, εντείνονται και εκείνες οι απόψεις που προειδοποιούν για τους κινδύνους που έχει η νέα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του να μιμηθούν το ΠΑΣΟΚ του 1981. Νωπές είναι άλλωστε οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί ανασύνθεσης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της οποίας η καρδιά πλέον χτυπά στην πλατεία Κουμουνδούρου.

One thought on “Υπέρ μιας αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Μίκης

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: