Μιχαλολιάκος στη χουντοφυλλάδα «Στόχος»:«του χρόνου στην Κωνσταντινούπολη»

 Για ΣΥΡΙΖΑ: «Επικίνδυνα αναρχοκομμουνιστικά στοχεία αλλά οι περισσότεροι μπουρζουάδες του κερατά» 

        Στα χνάρια του Καρατζαφέρη ο Μιχαλολιάκος χρησιμοποιεί διαφορετική φρασεολογία όταν μιλάει στην τηλεόραση του Σκάι και άλλη όταν μιλάει στους δικούς του, όπως στη συγκεκριμένη στιγμή στους ακροδεξιούς του Στόχου που για χρόνια υπήρξε ανταγωνιστικό της Χρυσής Αυγής έντυπο στον χουντοναζιστικό χώρο. Στη συνέντευξη του στη χουντοφυλλάδα είναι ειρωνικό ότι ο επίδοξος φυρερίσκος χρησιμοποιεί το παράδειγμα των εβραίων που έλεγαν στις γιορτές τους «του χρόνου στην Ιερουσαλήμ» για να κάνει ανάλογη ευχή του χρόνου  η Ελλάδα  να πάει «στην Κωνσταντινούπολη, στην Σμύρνη και την Τραπεζούντα».

Φυσικά οι αλυτρωτικές διαθέσεις του Μιχαλολιάκου δεν ξαφνιάζουν κανέναν και διατυπώνονται πολύ πιο προσεκτικά από ανάλογες κραυγές του παρελθόντος όταν καλούσε τον ελληνικό στρατό να ετοιμάζεται να «ανακαταλάβει» τη Σμύρνη.

Χ.Α: Σϋμπτωμα της κρίσης του συστήματος αλλά και ακονισμένο όπλο του κατά της Αριστεράς

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σχόλιο του αρχηγού του φιλοναζιστικού κόμματος για την απειλή της κυβερνητική προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση του Μιχαλολιάκου δείχνει την επιθυμία να επικοινωνήσει με το τμήμα της ΝΔ που μιλάει για κομμουνιστικό κίνδυνο αλλά και να προσπαθήσει να τους πείσει ότι το καλύτερο «εθνικιστικό φάρμακο» είναι η ενίσχυση της μαύρης του παράταξης και όχι της ΝΔ.  Επιστρατεύει το ίδιο ιδεολόγημα  με το επίσημο μνημονιακό αστικό στρατόπεδο και τη ΝΔ του Σαμαρά και των Λαζαρίδη/Κρανιδιώτη περί  δήθεν «ιδεολογικής και πολιτικής τρομοκρατία της αριστεράς, που υπάρχει στην Πατρίδα μας μετά την μεταπολίτευση». Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Μιχαλολιάκος νομίζει ότι αυτός μπορεί να κόψει πιο αποτελεσματικά τα πόδια της Αριστεράς από τα ντεμί ιδεολογικά ξαδελφάκια της ΝΔ

 

«Πολλά επικίνδυνα αναρχοκομμουνιστικά στοιχεία στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι περισσότεροι είναι αστοί, μπουρζουάδες του κερατά»

 

Συγκεκριμένα στην ερώτηση αν «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απειλή (για ποιους;) ή τον φουσκώνουν κάποιοι για να τον χρησιμοποιήσουν ως απειλή απέναντι στους Εθνικιστές προεκλογικά απαντάει:

 

Είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέσα στους κόλπους του πολλά επικίνδυνα αναρχοκομμουνιστικά στοιχεία, αλλά οι περισσότεροι από τους οπαδούς του είναι αστοί, μπουρζουάδες του κερατά και επομένως μπολσεβίκοι γιαλαντζί, πιστοί υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης, των καπιταλιστών και του Τζωρτζ Σόρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι είναι απειλή, αλλά δεν είναι κάτι νέο. Είναι αυτή η ίδια η ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία της αριστεράς, που υπάρχει στην Πατρίδα μας μετά την μεταπολίτευση και για την οποία πρώτος ένοχος για την επικράτησή της είναι το κόμμα της Ν.Δ.»

Απάντηση