Μικρογούρουνα για όρθια γουρούνια

Με κάτι παραπάνω από 1.000 ευρώ θα μπορείτε, στο πολύ κοντινό μέλλον, να αποκτήσετε ένα ζωντανό μίνι γουρουνάκι: τόσο κοστολογεί τα νέα ζώα συντροφιάς ένα κινεζικό εργαστήριο.
Τα γενετικά μεταλλαγμένα γουρουνάκια δημιουργήθηκαν από επιστήμονες σε ένα ινστιτούτο μοριακής βιολογίας στο Πεκίνο, το Beijing Genomics Institue (BGI), όπως αναφέρει σε άρθρο του αυτή την εβδομάδα το περιοδικό Nature.

Τα γουρουνάκι αυτά ζυγίζουν 15 κιλά όταν μεγαλώσουν, όσα ένας μεσαίου μεγέθους σκύλος. Ο πελάτης θα μπορεί επίσης να διαλέγει το χρώμα και τα σχέδια στο δέρμα του γουρουνιού, καθώς σύμφωνα με την εφαρμοζόμενη τεχνολογία, την Talens, μπορεί κανείς να διαχειριστεί τη γενετική συγκρότηση του ζώου.

for web 132A4457

 

 

 

 

 

 

Σκοπός των πωλήσεων είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τη χρηματοδότηση των ερευνών. «Σχεδιάζουμε το πώς θα δεχόμαστε παραγγελίες και να είστε σίγουροι ότι η ζήτηση θα είναι εκπληκτικά μεγάλη», λέει ένα στέλεχος του BGI.

Πολλοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι τίθεται ένα τεράστιο ζήτημα βιοηθικής. Η δημιουργία μιας νέας ράτσας και μάλισα απότομα και σε μαζική κλίμακα μπορεί να εγκυμονεί ανυπολόγιστους κινδύνους για την υγεία των ζώων.

Όπως αναφέρεται στον σημερινό Guardian η δημιουργία μικρο-χοίρων δεν είναι η πρώτη εφαμρογή της τεχνολογίας της γενετικής μηχανικής στα οικιακά ζώα. Σήμερα ένας ιδιοκτήτης γάτας ή σκύλου μπορεί, πληρώνοντάς περίπου 100.000 στερλίνες, να αγοράσει έναν κλώνο του αγαπημένου του ζώου μετά το θάνατό του χρησιμοποιώντας DNA από το λείψανό του.

Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι από τη Φλόριντα, φύλαξαν σε καταψύκτη τo DNA του αγαπημένου τους λαμπραντόρ, του Σερ Λάνσελοτ, επί ένα χρόνο προτού το στείλουν σε ένα εργαστήριο βιοτεχνολογίας στη Νότια Κορέα. Εκεί οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα έμβρυο πανομοιότυπο με τον Λάνσελοτ και το σκυλάκι που γεννήθηκαν το βάφτισαν Λάνσελοτ Ανκόρ (Lancelot Encore, δηλ. Λάνσελοτ Ξανά).

Επομένως, στο Κτηνιατρείο Μικρών Ζώων, οι φιλόζωοι δεν θα πηγαίνουν μόνο τα σκυλάκια και τα γατάκια τους, αλλά και τον μικρό τους ελέφαντα, τη μικρή τους καμηλοπάρδαλη ή τον μικρό τους ρινόκερο.

Οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες είχαν στις αυλές τους άγρια ζώα, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις κ.λπ., φερμένα από τις κατακτημένες αποικίες τους στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Τα ζώα αυτά ήταν σύμβολο πλούτου και ισχύος της αυτοκρατορίας. Σήμερα ο καπιταλισμός υπόσχεται σε κάθε όρθιο γουρούνι που μπορεί να πληρώσει ότι μπορεί να έχει στο σπίτι του τη ζωντανή απόδειξη του εξευτελισμού της επιστήμης.

Απάντηση