Ανδρουλάκης: Φεύγω από το ΠΑΣΟΚ με ενδιαφέρει ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ!

«Ο Μίμης ο Ανδρουλάκης αν και έκανε τον δύσκολο όλες αυτές τις μέρες ψήφισε ναι σε όλα… To μι εις την νι (της μάνας του)!»

Σχόλιο στο twitter  (το οποίο απλά αναδημοσιεύουμε χωρίς να έχουμε ευθύνη για το λογοπαίγνιο) 

 

 

 

Αφού λοιπόν έκανε το χρέος του ως όφειλε απέναντι στο κεφάλαιο και ψήφισε «ναι σε όλα» ο Μίμης Ανδρουλάκης.  τώρα γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί από το ΠαΣοΚ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm 99,5» (που αλλού;).

Ο βουλευτής πασπαρτού δηλώνει «παρών» για την επόμενη μέρα, πρόθυμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου του ζητηθεί στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στο ΚΚΕ.  Την χρησιμότητα του στο σύστημα άλλωστε την έχει αποδείξει από τον καιρό που ήταν το δεξί χέρι του Χαρίλαου Φλωράκη.

«Ανεξαρτητοποιούμαι, αλλά βοηθώ παντού» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Να ανασυνταχθεί η κυβέρνηση, να αλλάξει στρατηγική», «θα βοηθήσω και τον Βαγγέλη και τον Κουβέλη και τον Τσίπρα, για μια νέα σύνθεση της Αριστεράς. Πιστεύω σε ένα νέο κοινωνικοπολιτικό μπλοκ» ενώ συμπλήρωσε ότι τώρα που φεύγει από το ΠΑΣΟΚ (που πεθαίνει) θα είναι πιο εποικοδομητικός.

Όσο για την επόμενη πολιτική του στέγη άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά:

«Αρνήθηκα τρις στον Παπανδρέου να γίνω υπουργός, στον Σαμαρά θα πάω; Στον Τσίπρα, αν είναι κυβέρνηση της σύμπασας Αριστεράς, ναι. Και η Παπαρήγα να με φωνάξει, ακόμα καλύτερα. Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κουλτούρα διαλόγου. Είναι έτοιμοι ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου».

Αν βρεθεί όμως μια θέση σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για αυτόν δεν θα πεί όχι:   «Δεν μετέχω σε αντι-ΣΥΡΙΖΑ μπλοκ. Με ενδιαφέρει, όμως, ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν κεντρικό πολιτικό μοχλό της χώρας. ».

Όπως εξηγεί: «Όχι, δεν μπορώ να είμαι μέλος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Θα ανεξαρτητοποιηθώ. Δεν μπορώ να βοηθήσω ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, αν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ. Δεν ανήκω στην εσωτερική κρίση του ΠΑΣΟΚ

Αλλος ένας θιασώτης του μνημονίου που θεωρεί ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι μέρος της κρίσης του συστήματος εκτός από τον ίδιο.

Προφανώς με τη λογική Ανδρουλάκη ούτε με την εσωτερική κρίση της αριστεράς το ’89 και το ’91 είχε σχέση, ούτε με το 2,9% του Συνασπισμού που τον άφησε εκτός βουλής, ούτε με την υπεράσπιση του εκσυγχρονισμού και του κόμματος του χρηματιστηρίου, ούτε στη συνέχεια με την προπαγάνδα υπερ του Μνημονίο.   Δεν χωράς πουθενά Μίμη Ανδρουλάκη.

Απάντηση