Μέτωπο ΑΑ: Εκτροπή η επιστράτευση

Κάλεσμα στήριξης των κινητοποιήσεων και αλληλεγγύης στους απεργούς εξέδωσε το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Το ΜΑΑ καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια εναντίον των εργαζομένων.

Η επιστράτευση και η επίταξη είναι το τελευταίο καταφύγιο της τρικομματικής κυβέρνησης, για περάσει πάνω στα πτώματα των εργαζομένων την πολιτική της Ε.Ε και του ΔΝΤ.

Με την ασυλία που της προσφέρουν απλόχερα τα ΜΜΕ επιχειρείται να καμφθεί οποιαδήποτε αντίδραση σε μια πολιτική που έχει καταστρέφει τους εργαζόμενους και έχει καταδικάσει τη νεολαία στην ανεργία και το μαρασμό, χωρίς διέξοδο και ελπίδα.

Η επιστράτευση και η επίταξη συνιστούν αντιδημοκρατική εκτροπή. Η απάντηση των εργαζομένων είναι και απάντηση προς τις διοικήσεις των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ που από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων της ευρωζώνης έχουν γίνει στήριγμα όλων των κυβερνήσεων και με τη στάση τους έχουν αναλάβει εργολαβικά την αποσυμπίεση της οργής των εργαζομένων.

Κανένας εργαζόμενος που απεργεί δεν πρέπει να νιώθει μόνος.

Όλα τα σωματεία στο πλευρό των απεργών στις συγκοινωνίες. Για μην περάσει η επιστράτευση, η επίταξη, ο φόβος, η πολιτική της τρόικας. Για να ανοίξει ο δρόμος για να απαλλαγούμε από την τρόικα, από τη θηλιά της ευρωζώνης που έχει οδηγήσει σε ασφυξία τους εργαζόμενους. Όλοι στο αμαξοστάσιο σήμερα στις 12.00. Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις υπέρ των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι απεργοί έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη μας, για να νικήσουν. Η απεργία χρειάζεται περιφρούρηση».

Απάντηση