Ο Κάρολος μπήκε στο μετρό, ο Πρετεντέρης ποτέ

 

Δεν είναι ψέμα, καλά ακούσατε, καλά είδατε. Ο πρίγκιπας Κάρολος μπήκε στο μετρό (και κατέβηκε στην αμέσως επόμενη στάση) με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων του λονδρέζικου υπόγειου σιδηροδρόμου. Κοντά και η σύζυγός του, η Καμίλα.

27 χρόνια είχε να πατήσει το γαλαζοαίματο πόδι του Καρόλου σε βαγόνι. Το 1986 ο Κάρολος είχε επίσης μπει στο μετρό για να εγκαινιάσει μια καινούρια γραμμή.

Είδηση όμως δεν είναι το τι έκανε ο Κάρολος. Είδηση είναι το γεγονός ότι πολλοί πρωτοκλασάτοι Έλληνες δημοσιογράφοι χαστουκίζουν τους απεργούς εργαζόμενους του μετρό, τη στιγμή που οι ίδιοι μετακινούνται με λιμουζίνες και σωματοφύλακες. Πού ξεσχίζουν τους εκλεγμένους συνδικαλιστές αγνοώντας όχι μόνο το τι σημαίνει να εργάζεσαι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και το τι σημαίνει να μετακινείσαι με αυτά.

Η χθεσινή «Καθημερινή» δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της τη φωτογραφία του Καρόλου και της Καμίλα στη θέση των «καθημένων» επιβατών. Ωστόσο, φωτογραφία άξια για πρωτοσέλιδο σε ελληνικές και ξένες εφημερίδες θα ήταν, π.χ., ο Πρετεντέρης ή ο Ευαγγελάτος ή η Όλγα Τρέμη στο μετρό ή στη στάση του λεωφορείου, για να μη μιλήσουμε για τα μέλη της κυβέρνησης, σαν τον Στουρνάρα που μαθαίνει για τα βάσανα του λαού μέσω της μαμάς του που είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ και παραπονιέται για τις περικοπές. Τουλάχιστον η μαμά του υπουργού πρόλαβε και βγήκε στη σύνταξη… όμως εκατοντάδες χιλιάδες συνομήλικοι ή νεότεροι του Στουρνάρα δεν θα βγουν ποτέ.

Απάντηση