Τώρα θυμήθηκε η φράου Μέρκελ το δημοψήφισμα

Σουλτς: «Δεν θέλουμε να υποδουλώσουμε την Ελλάδα αλλά να ..τη βοηθήσουμε»

Καραγκιοζιλίκια της γερμανικής κυβέρνησης που μετά τις αντιδράσεις διαψεύδει την ελληνική κυβέρνηση ότι διατυπώθηκε σκέψη για δημοψήφισμα! 

Στην υπηρεσία της αυτού μεγαλειοτητος ο Αντώνης Σαμαράς

Την πείραξε τη Γερμανίδα μαντάμ το «go to hell» του Αλέξη Τσίπρα έστω με τα κακά Αγγλικά του.  

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προτείνει δημοψήφισμα για το μνημόνιο η Καγκελάριος  της Γερμανίας Α. Μέρκελ και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες έβαλαν βέτο και επέβαλλαν στην Ελλάδα «βελούδινη» χρηματοπιστωτική εκτροπή με Πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.    Ο Α. Σαμαράς προεκλογικά χαρακτήρισε την πρόταση ως «τη μεγαλύτερη ηλιθιότητα» που έχει κάνει ποτέ ευρωπαίος ηγέτης.  Τρομοκρατημένοι μετά την απόρριψη του μνημονίου τώρα σκέφτονται δημοψήφισμα με ερώτημα της επιλογής τους.  Η Μέρκελ τηλεφώνησε στον Κάρολο Παπούλια και πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη!  Η κίνηση είναι συμβολική και συνιστά ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας καθώς θεσμικά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.  Ουσιαστικά η Μέρκελ καλεί τους Έλληνες να ψηφίσουν υπέρ της ΝΔ και δευτερευόντως του ΠΑΣΟΚ αλλιώς απειλεί για άλλη μια φορά ότι θα μας διώξουν από το ευρώ!

Η Μέρκελ έστειλε μάλιστα το σκυλάκι της Κομισιόν, τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, για να συνετίσει τους Έλληνες.

Ο Σουλτς υποστήριξε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί αποδοκιμασία κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων και όχι της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που αποτελεί τα 2/3 της)!  Και πως αν καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση η Ελλάδα τότε θα είναι δύσκολο να παραμείνει στο «σκληρό δρόμο του ευρώ». Μιλώντας στο Σκάι ο Σουλτς υποστήριξε ότι στην Ευρώπη πολλές κυβερνήσεις επιθυμούν παράλληλα με τις εκλογές διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Ευρώ!   Το Βερολίνο στη συνέχεια -κάτι πρωτοφανές- χαρακτήρισε ανακριβή την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης που αναφέρει την πρόταση Μέρκελ για «δημοψήφισμα» θορυβημένο μπροστά στις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόταση!

Άμεσα αντέδρασαν στην κατάπτυστη παρέμβαση Μέρκελ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «Η κα Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα προτεκτοράτο. Αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο κ. Βενιζέλος και ο κ.  Σαμαράς με την στάση τους και τις επιστολές τους. Στις εκλογές της 17 Ιούνη, όμως, ο Ελληνικός λαός θα της δώσει οριστική απάντηση. Θα βάλει τέλος στα μνημόνια της λιτότητας, της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας και θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση της απορρίπτει και καταγγέλλει τον εκβιασμό περί διενέργειας δημοψηφίσματος που έθεσε η Α. Μέρκελ με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή». Πέρα από το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να διενεργηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και στην ελληνική πλουτοκρατία. Είναι επίσης μία ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ.

One thought on “Τώρα θυμήθηκε η φράου Μέρκελ το δημοψήφισμα

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: