Απειλές εναντίον Unfollow

Aπειλητικό τηλεφώνημα δέχτηκαν την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου τα γραφεία του μηνιαίου περιοδικού UNFOLLOW από αριθμό που ανήκει σε εταιρείες συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Προφανώς το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του 14ου τεύχους του UNFOLLOW, όπως αυτά αναφέρονται στο τίτλο του εξώφυλλου «Λαθρεμπόριο: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής για την Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη και τα ΕΛΠΕ του Σ. Λάτση;», κάποιους ενόχλησε.

Ο καλών συστήθηκε και ως Δ. Μελισσανίδης απαιτώντας να μιλήσει τον δημοσιογράφο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο όπως και έγινε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνομιλία έγινε σε ανοικτή ακρόαση και με μάρτυρες άλλους δύο συντάκτες του περιοδικού. Το τηλεφώνημα διήρκησε 20 λεπτά. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του UNFOLLOW ο αυτοσυστημένος Δ. Μελισσανίδης πρόεβη στις εξής απειλές:

«Θα μπορούσα να στείλω να σε σκοτώσουν χωρίς να σ’ έχω προειδοποιήσει. Αλλά είμαι άντρας και θα βάλω να σε τινάξουν στον αέρα την ώρα που κοιμάσαι. Θα βάλω να σε σκοτώσουν, εσένα, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και ό,τι άλλο έχεις».

Όταν ο συντάκτης, γνωστοποίησε στον καλών ότι θα καταγγελθεί το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές και στον εισαγγελέα, απάντησε:

«Θα σκίσω κι εσένα και τον εισαγγελέα. Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ο Μελισσανίδης. Δεν θα μπορείς να κοιμηθείς. Δεν θα μπορείς να κυκλοφορείς, θα γίνω ο εφιάλτης σου. Ο φόβος μου θα σε καταδιώκει παντού. Εγώ είμαι ο Μελισσανίδης και δεν σηκώνω. Θα έρθουν στο σπίτι και την ώρα που κοιμάσαι θα σε τινάξουν στον αέρα. Εγώ έχω μάθει να μιλάω με μεγάλους δημοσιογράφους. ‘Εψαξα για σένα και θα σε σκίσω».

Όταν ο συντάκτης τον ρώτησε αν μεγάλους δημοσιογράφους θεωρεί αυτούς που παίζουν το δικό του παιχνίδι και κάνουν δημόσιες σχέσεις, ο συστηθείς ως Δ. Μελισσανίδης απάντησε: «Θέλω να μου τα πεις αυτά με το πιστόλι στον κρόταφο».

Η αναζήτηση για το πού είναι καταχωρημένος ο αριθμός τηλεφώνου 210 4586000, που κάλεσε στα γραφεία του UNFOLLOW, δίνει αποτέλεσμα:

«AEGEAN OIL SA (Μελισσανίδης Δημήτριος) Βιομηχανία και Εμπορία Πετρελαιοειδών – Κεντρικά Γραφεία».

 

 

Ο νόμος της ζούγκλας του κάθε τραμπούκου τίγρη δεν πρέπει να περάσει και η μαχόμενη δημοσιογραφία οφείλει να είναι λιοντάρι έξω από το κλουβί.

 

Update: O Φαήλος Κρανιδιώτης, πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημήτρη Μελισσανίδη έστειλε επιστολή στο unfollow στην οποία αναφέρει ότι ο Δ. Μελισσανίδης δηλώνει υπεύθυνα πως ουδέποτε επικοινώνησε με οποιονδήποτε συντάκτη ή άλλον συνεργάτη του περιοδικού.

Ο δικηγόρος του Δ. Μελισσανίδη ζητεί από το unfollow τη δημοσίευση της επιστολής του και τη διαγραφή  προσβλητικών σχολίων για τον ίδιο.

 

 

Μένει να αποδειχτεί ποιος τηλεφώνησε από τα γραφεία της εταιρείας του Δ. Μελισσανίδη απειλώντας ζωές δημοσιογράφων στο όνομα του γνωστού επιχειρηματία.  Η ταυτοποίηση του τηλεφωνήματος είναι απλή διαδικασία.

 

lathr2

 

To 14ο τεύχος του Unfollow κυκλοφορεί στα περίπτερα

 

 

 

 

 

Απάντηση