Θανάσης Μαυρίδης: Φταίει η Αριστερά

Τη χιλιοπαιγμένη κασέτα περί ευθυνών της Αριστεράς που κάνει απεργίες και εξαιτίας της κλείνουν τα εργοστάσια επαναφέρει με αξιοσημείωτη ρητορική ο κ. Θανάσης Μαυρίδης της ιστοσελίδας capital.gr, για να λάβει αμέσως διά twitter τα κολακευτικά σχόλια του Άδωνι Γεωργιάδη («Υπάρχει έστω ένας λογικός άνθρωπος, που θα μπορούσε να διαφωνήσει με αυτό το άρθρο του κ. Μαυρίδη;»). 

Μην τολμήσει κανείς και πει ότι η αριστερά είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος της Ελλάδας, διότι θα βγάλω από το ντουλάπι το βάζο με το κόκκινο πιπέρι και θα το αδειάσω στην γλώσσα του ασεβούς. Διότι τις τελευταίες ημέρες ακούγονται διάφορα περίεργα αντικομουνιστικά: Ότι η Χαλυβουργία κλείνει από το ΠΑΜΕ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει τους διακόπτες της ΔΕΗ. Μόνο για την σφαγή των νηπίων επί εποχής του Ηρώδη δεν κατηγόρησαν ακόμη την ελληνική αριστερά!

Το να κατηγορεί κανείς την αριστερά στην Ελλάδα για οτιδήποτε ισοδυναμεί με το να βρίσκεται στην Ινδία και να απειλεί να ξυλοφορτώσει μία αγελάδα στην μέση του δρόμου. Θα είναι τυχερός αν ζήσει…

Ποιος είπε, λοιπόν, ότι το ΠΑΜΕ καταδίκασε την Ελλάδα με την απώλεια νέων θέσεων εργασίας; Εντάξει! Οι άνθρωποι έκλεισαν με το έτσι θέλω τις πόρτες ενός εργοστασίου και απαγόρευσαν την είσοδο σε όσους ήθελαν να εργαστούν. Δεν έκαναν δα και κανένα έγκλημα. Επίσης, δεν υπάκουσαν σε δικαστικές αποφάσεις. Σιγά τώρα, που θα άκουγαν αυτά τα οποία υπαγορεύει η δήθεν τυφλή Δικαιοσύνη, ένα όργανο του αστικού κράτους. Όχι! Δεν έκλεισαν την Χαλυβουργία οι αγώνες του ΠΑΜΕ. Αλλά η πρωτοφανής απαίτηση του βιομηχάνου να θέλει να λειτουργήσει την επιχείρησή του στην Ελλάδα της κρίσης. Κάτω το Κεφάλαιο, κάτω οι ιμπεριαλιστές, οι φονιάδες των λαών κι ο Γιάννης ο Μιχαλόπουλος ο καθηγητής μου στο Λύκειο που δεν μου έβαλε καλό βαθμό.

Ποιος είπε ότι ένας άρρωστος έχει μέσα στο κατακαλόκαιρο περισσότερα δικαιώματα από έναν εργαζόμενο της ΔΕΗ που θέλει να απεργήσει; Διότι όταν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απεργούν κατεβάζουν τους διακόπτες. Κακώς είπε ο κ. Τσίπρας ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Αν έρθει στην εξουσία θα αναγκαστεί κι αυτός να συγκρουστεί με τα ρετιρέ και τότε θα μάθει ότι το ρεύμα ανήκει στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Ας ρωτήσει γι αυτό τους παλιότερους.

Η αριστερά δεν έχει κυβερνήσει, λέει, και γι αυτό δεν έχει ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας. Μάλλον η Pirelli έφυγε για να πιεί το αίμα άλλων λαών, αφού στο μεταξύ στράγγισε τους Έλληνες εργάτες. Για τον ίδιο λόγο ίσως φύγουν στο επόμενο διάστημα μερικές ακόμη εταιρείες. Κι άργησαν! Όπως για παράδειγμα η Χαλυβουργία. Γιατί να διατηρεί το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο; Για να έχει κάθε μέρα το ΠΑΜΕ να αποδεικνύει ότι νόμος είναι το μπράτσο του επαγγελματικού του στελέχους;
Πηγή

One thought on “Θανάσης Μαυρίδης: Φταίει η Αριστερά

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: