Πώς έδρασαν τα ΜΑΤ σε Πάτρα-Ηράκλειο (βίντεο)

Συγκλονιστικές εικόνες που δείχνουν την πολιτική απόφαση για άγρια και παραδειγματική καταστολή των διαδηλωτών της 25ης Μαρτίου βγήκαν στο φως. Αυτό που δείχνουν οι εικόνες είναι ένα οργισμένο και άοπλο πλήθος να θέλει να διατρανώσει με συνθήματα και πανό τη θέλησή του, στο πλαίσιο της συνταγματικής (αν υπάρχει ακόμα) ελευθερίας του συνέρχεσθαι. Παράλληλα, δείχνουν ότι η πολιτεία χρησιμοποίησε ό,τι μέσα διέθετε για να χτυπήσει αυτό το δικαίωμα.

Είναι χαρακτηριστικό στο βίντεο του Ηρακλείου ότι η πρώτη δύναμη «κρούσης», οι ειδικοί φρουροί μπαίνουν μπροστά και απωθούνται οι διαδηλωτές και μετά πλακώνουν τα ΜΑΤ, που με τα χημικά διαλύουν τους πάντες, γονείς, γιαγιάδες, παιδιά και φυσικά τους διαδηλωτές. Στη δε Πάτρα, χρησιμοποιήθηκαν ως ΜΑΤ οι easy riders της ομάδας ΔΕΛΤΑ με τα κράνη τους, ενώ οι ΜΑΤατζήδες στη δεύτερη γραμμή κρούσης είχαν χημικά αλλά όχι μάσκες, με αποτέλεσμα να γίνει μακελειό. Σημειώστε ότι οι διαδηλωτές και στις δύο περιπτώσεις χειροκροτούνταν από τους απλούς θεατές.

Αν σήμερα στους δρόμους και τις παρελάσεις δεν υπήρχε καμία εξέδρα επισήμων, όπως έγινε στο Ηράκλειο, αλλά δεν υπήρχαν και ΜΑΤ, τότε ούτε επεισόδια δεν θα είχαμε ενώ θα είχε καταγραφεί γνήσια η θέληση του λαού να αντιδράσει, να φωνάξει, να πει τη θέλησή του.

(Η φωτογραφία είναι από την παρέλαση στα Χανιά. Αλήθεια θα κινηθούν διαδικασίες αποβολής και αυτού του μαθητή;)

Απάντηση