Σταματήστε τον Κόνι: Τραβήξτε μαλ,,,, όχι πόλεμο

Η είδηση είναι τόσο γραφική που μοιάζει ψεύτικη αλλά δεν είναι.  Ο δημιουργός του πολυσυζητημένου προπαγανδιστικού φιλμ «Σταματήστε τον Κόνι»   και ιδρυτής της αμφιλεγόμενης πολυσυζητημένης ΜΚΟ «Αόρατα Παιδιά» Τζέισον Ράσελ συνελήφθη από την αστυνομία στους δρόμους του Σαν Ντιέγκο καθώς αυνανιζόταν δημοσίως ενώ προφανώς βρισκόταν κάτω από την επήρεια ουσιών.  Οι αστυνομικές αρχές μετέφεραν τον 33χρονο στο νοσοκομείο καθώς είχε δηλητηρίαση από το αλκοόλ.

Δεκάδες μάρτυρες τηλεφώνησαν στην αστυνομία να παραπονεθούν για τον άγνωστο μεθυσμένο που ασελγούσε πάνω σε αυτοκίνητα φορώντας μόνο το εσώρουχο του.  Αγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που οδήγησαν τον Ράσελ σε αυτή την κατάσταση.

Ογδόντα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει το βίντεο του δράστη  Kony2012, που ζητά τη σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη του αιμοσταγούς πολέμαρχου της Ουγκάντα, Τζόζεφ Κόνι. Το βίντεο δημιουργήθηκε από τη ΜΚΟ Αόρατα Παιδιά και προωθήθηκε μέσω κοινωνικών δικτύων, με τη στήριξη προσώπων ευρείας απήχησης, από την Όπρα Γουίνφρεϊ μέχρι την Ατζελίνα Τζολί. Το ντοκιμαντέρ κατηγορήθηκε ότι καλεί το στρατό των ΗΠΑ να προχωρήσει σε ένοπλη εξέγερση ενώ ο Κόνι έχει εγκαταλείψει τη δράση του στην Ουγκάντα εδώ και πολύ καιρό. Ακόμα το βίντεο αγιοποιεί το στρατό της χώρας που προβαίνει σε εξίσου απαράδεκτες βιαιοπραγίες με τους αντάρτες.  Σύμφωνα με τα στοιχεία που η ΜΚΟ είναι υποχρεωμένη να δίνει στη δημοσιότητα μόλις το 33% των εσόδων της οργάνωσης πηγαίνει στην Ουγκάντα! Τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται για αντροφοδότηση των εσόδων και στις τσέπες των ιδιοκτητών της.  Ακόμα μέτοχοι στην ΜΚΕ είναι αμφιλεγόμενα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία έχουν τους δικούς τους λόγους να επιθυμούν την επέμβαση των ΗΠΑ.

Απάντηση