Τη μάσκα της υποκρισίας φορούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Με αφορμή τις αντιασφυξιογόνες μάσκες

 Eίναι ή δεν είναι αντικείμενα καθημερινής χρήσης οι αντιασφυξιογόνες μάσκες;

Γύρω από αυτό το καυτό ερώτημα περιστρέφεται ο δημόσιος διάλογος των ημερών που κυρίως δείχνει ότι οι κυβερνητικοί εταίροι φοράνε τη μάσκα της υποκρισίας.

Τόλμησε να πει ο Π. Σκουρλέτης, κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι αντιασφυξιογόνες μάσκες, σαν κι αυτές που βρέθηκαν στη Βίλλα Αμαλίας και στις Ανωτάτη Εμπορική είναι καθημερινά χρηστικά αντικείμενα και όχι πολεμικά όπλα. Κάτι παρόμοιο επανέλαβε και ο βουλευτής του ίδιου κόμματος Χρ. Καραγιαννίδης, λέγοντας ότι έχει στο σπίτι του «δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο κοντάρια-ρόπαλα με σημαιάκια του ΣΥΡΙΖΑ και τον τσελεμεντέ του αναρχικού» και προκάλεσε έμμεσα τον Δένδια να πάει να τον συλλάβει.

Το συμπέρασμα που έβγαλε η ΝΔ στην ανακοίνωσε που εξέδωσε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τους κουκουλοφόρους ενώ μια κλαψιάρικη γεροντοκορίστικη δήλωση έκανε η Φώφη Γεννηματά, εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, που δείχνει ότι αυτή και το κόμμα της ζουν σε άλλο πλανήτη.

Μα σύντομα η αντιασφυξιογόνος μάσκα θα χορηγείται με απλή ιατρική συνταγή στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα, αφού μόνο με μάσκα θα μπορεί κανείς ν’ ανασάνει μες στο μαύρο νέφος της αιθαλομίχλης! Θέλετε ν’ ανάψετε την ξυλόσομπα ή το τζάκι; Καλού-κακού, φορέστε τη μασκούλα σας.

Επίσης όποιος έχει στη βιβλιοθήκη του το βιλίο Η κουζίνα της Μαφίας (εκτός από τον Τσελεμεντέ του αναρχικού) θα πρέπει να το κάψει, γιατί κινδυνεύει να κατηγορηθεί για ρίψη μολότοφ και καταστροφή ξένης περιουσίας.

 

 

 

 

Η μάσκα που κρύβεις από τον δίσκο 9 Πληρωμένα Τραγούδια

 

«Πριν λυτρωθείς απ’ τα δάκρυα που πνίγεις/

Πριν σε προδώσει η μυρωδιά της φωτιάς/

Πριν τυλιχτείς στις αλυσίδες της θλίψης/

Πριν αρνηθείς τις μαχαιριές της χαράς

 

Πριν σε τρομάξει το τραγούδι και φύγεις/

Προτού χαθείς στην αγκαλιά μιας σκιάς/

 

Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις

κάτω απ’ τη μάσκα που φοράς»

 

 

Απάντηση