Μαρούσι: οι φασίστες τρομοκρατούν… και ο δήμος απλώς σκουπίζει

Με πέτρες και ξύλα επιτέθηκαν απόψε μαυροντυμένα φασιστοειεδή στην κατάληψη της εγκαταλειμμένης έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι, αμέσως μετά το μνημόσυνο που είχε γίνει στο Νέο Ηράκλειο για τους Φουντούλη-Καπελώνη. Κατέληξαν εκεί με μηχανοκίνητη πορεία.

Πληροφορίες, που δεν έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί, μιλούν για τραυματισμένους νέους που παραμένουν στην κατάληψη. Πάντως το κτίριο παραμένει ζωσμένο από ΜΑΤ.

Ταχύτατα αντανακλαστικά έδειξε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, όχι όμως αντιφασιστικά. Μερικές δεκάδες «μαύροι καβαλάρηδες» έκαναν θριαμβευτική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Μαρουσιού σκορπίζοντας εκατοντάδες τρικ με το σήμα της Χρυσής Αυγής, τα οποία πήραν εντολή να σκουπίσουν οι υπάλληλοι του Δήμου. Πριν λίγες εβδομάδες ο δεξιός δήμαρχος σφύριζε αδιάφορα όταν τέθηκε θέμα για το άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι. Η τρομοκρατική επίθεση στην κατάληψη Κούβελη είναι ένα μικρό δείγμα των προθέσεων που έχει η Χ.Α. για την περιοχή. Δεν ήταν απαραίτητο ο δήμος να σηκώσει αντιφασιστική παντιέρα: απλώς ας έδειχνε, έστω στα λόγια, ότι ενδιαφέρεται να διαφυλάξει το φιλήσυχο χαρακτήρα της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι χθες το Μαρούσι είχε γεμίσει προκηρύξεις με τις οποίες η Χ.Α. ενημέρωνε τους δημότες για το άνοιγμα των νέων «μεγάλων» γραφείων της. Την προκήρυξη υπέγραφαν οι Μάνος-Γιώργος, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Προφανώς οι συντάκτες ήξεραν για τη σημερινή βίαιη επίθεση και φρόντισαν να αποφύγουν κάθε ευθύνη για ενδεχόμενες άσχημες εξελίξεις.

 

Να περιμένουμε ότι ο δήμος θα καταδικάσει την επίθεση; Χλωμό το βλέπουμε. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου… απλώς σκουπίζει διαστρεβλώνοντας το σύνθημα των ημερών «είμαστε όλοι καθαρίστριες».

 

Από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Απάντηση