Μαρκόπουλος: Αντίο Πάνο, καλημέρα Αντώνη

Αποχώρησε –όπως αναμενόταν- και ο Κώστας Μαρκόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.  Στην επιστολή του χαρακτηρίζει τους ΑΝΕΞΕΛ ως «μικρό, μονοπρόσωπο κόμμα» που έχασε 13 βουλευτές, 210.000 ψηφοφόρους και 3 % μέσα σε ένα μήνα.  Αιτία χαρακτηρίζει τη σύμπνοια στα οικονομικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και το περίφημο non paper.  Φυσικά όλα αυτά –κυρίως το non paper- αποτελούν προφάσεις καθώς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Αντώνη Σαμαρά θα συμφωνούσε με μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» για το «καλό του τόπου».

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Κώστας Μαρκόπουλος είναι ένας πολύ δεξιός, θεσμικός και βαθιά συντηρητικός πολιτικός και οι κινήσεις του γίνονται σε άγαστη συνεννόηση αν όχι με το άμεσο περιβάλλον Σαμαρά, τότε με άλλους κύκλους του αστικού στρατοπέδου.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση εδώ

Μην ξεχνάμε ότι πριν τρεις μήνες είχε δηλώσει ότι θα έπρεπε να είχαν κατέβει τα τανκς και ο στρατός στους δρόμους τον Δεκέμβρη του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό.

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει:

 «Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι το Δεκέμβριο του 2008 κάηκε η Αθήνα επειδή οι ένοπλες δυνάμεις δεν κινητοποιήθηκαν όσοι έπρεπε εκείνη τη στιγμή γιατί  κάποιοι ενδεχομένως να φοβήθηκαν. Μπορεί να ήταν ένστολοι μπορεί και όχι», Μπορεί να ήταν ένστολοι, μπορεί και όχι. Επίσης, δεν θα ξεχάσω ποτέ και δεν πρέπει να ξεχνάμε σε αυτή την αίθουσα ότι ο στρατός οποτεδήποτε κινητοποιήθηκε για μεγάλες πυρκαγιές, φωτιές και διάφορες καταστροφές έφερε γρήγορα ποθητό αποτέλεσμα».

 

Πως θα μπορούσε λοιπόν μια οποιαδήποτε προοδευτική κυβέρνηση να ελπίζει σε στήριξη από δεξιούς πολιτικούς που ονειρεύονται χούντες και συνταγματικές εκτροπές; 

Απάντηση