Μαρία Σπυράκη καρφώνει Λαφαζάνη στην Ευρωβουλή… και η ίδια αυτοκαρφώνεται ως αμαθής

Αλήθεια, ποιος ή ποια θα ήθελε να είχε συμμαθήτριά του στο γυμνάσιο ή το λύκειο τη Μαρία Σπυράκη; Ο τρόπος που μίλησε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, καταγγέλλοντας τον υπουργό Ενέργειας Π. Λαφαζάνη για «ακραία αριστερή ιδεολογία» θυμίζει το κλασικό «καρφί της τάξης» που …περιμένει ανταμοιβή επειδή μαρτυράει στον γυμνασιάρχη τους συμμαθητές του που αντέγραψαν στο διαγώνισμα ή έκαναν κοπάνα από κάποιο μάθημα. Η ομιλία της Μ. Σπυράκη στην οποία θάβει τη χώρα της και υιοθετεί τα επιχειρήματα των δανειστών της αφορούσε την ενεργειακή ασφάλεια στην ΕΕ, κάτι που δεν μπορεί να προχωρήσει εξαιτίας των «ιδεοληπτικών τροπολογιών της Αριστεράς».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στην άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει «στη μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗΣ». Ναι, σωστά διαβάσατε και σωστά θα ακούσετε ΔΕΗΣ αν έχετε την υπομονή να ακούσετε τη διάρκειας 80 δευτερολέπτων ομιλία της Μ. Σπυράκη. Tης ΔΕΗΣ, λοιπόν, όπως θα μπορούσαμε να πούμε «ο ΟΤΕΣ, του ΟΤΕ» ή «το ΝΑΤΟ, του ΝΑΤΟΥ». Και ήταν και δημοσιογράφος του Μegaλου καναλιού η Σπυράκη! Αν ήταν μια απλή παραδρομή στον προφορικό λόγο, δεν θα το επισημαίναμε. Όμως η Μ. Σπυράκη διάβασε τη γραπτή ομιλία της, δεν την είπε απέξω. Εξάλλου η λέξη «ΔΕΗΣ» υπάρχει σε αρκετά σάιτ που παρουσιάζουν την είδηση (π.χ., στο newsit  αν και στο επίσημο σάιτ της ευρωβουλευτίνας έχει γίνει διόρθωση.

Λεπτομέρεια είναι το τελικό «ς» μπροστά στο ίδιο το γεγονός: μια Ελληνίδα ευρωβουλευτής να ζητά τη «συμμόρφωση» της χώρας της! Και αν ο Λαφαζάνης δεν συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις, ποια ποινή θα προτείνει η κυρία Σπυράκη; Tριήμερη ή εφταήμερη ή οριστική αποβολή του από το ευρωπαϊκό σχολείο;

Απάντηση