Μαδάνε την Μαργαρίτα Παπανδρέου για μισό δισ. δολάρια

 Δύο κορυφαία στελέχη της ΣΔΟΕ καταθέτουν ότι πίσω από τη μεγαλύτερη κατάθεση της λίστας είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου

 

Είμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από την εποχή Κοσκωτά; 

 

Για μήνες ψάχνανε να βρούμε 11 δις. ευρώ για να κλείσουν τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού  και τώρα η μητέρα του τέως εκλεγμένου Πρωθυπουργού φέρεται σύμφωνα με καταθέσεις  να είναι δικαιούχος της μεγαλύτερης κατάθεσης στη λίστα Λαγκάρντ με το ποσό μαμούθ των 550 εκατομμυρίων δολαρίων!

ΟΙ δύο καταθέσεις-«φωτιά», δόθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς κκ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη στο πλαίσιο της δικογραφίας για τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ που έφθασε στη Βουλή, εμπλέκουν την κυρία Παπανδρέου ως  δικαιούχος της συγκεκριμένης κατάθεσης. Η λίστα Λαγκάρντ στη θέση αυτή εμφανίζει την ιδιωτική υπάλληλο κυρία Μαρία Παντελή.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος», ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού Στέλιος Στασινόπουλος και ο διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Ευάγγελος Καραμάνος στις καταθέσεις τους ενώπιον των εισαγγελέων ορκίζονται ότι σε σύσκεψη των πέντε διευθυντών του ΣΔΟΕ αναφέρθηκε το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τις δύο καταθέσεις, ο διευθυντής Ελέγχων του ΣΔΟΕ Νικόλαος Λέκκας στη σύσκεψη που έγινε στις 2 Οκτωβρίου ανέφερε πως έχει πληροφορίες ότι «πίσω από τη μεγαλύτερη κατάθεση της λίστας είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου».

 

Περιμένοντας την αυθεντική λίστα

 

Οι εξελίξεις ενισχύουν τις φήμες ότι η λίστα που δημοσίευσε το hot-doc ήταν νοθευμένη.  Τώρα οι δικαστές και οι ειδικοί παράγοντες περιμένουν την ..αυθεντική λίστα την οποία υποτίθεται ότι εδώ και ένα μήνα ξαναστέλνουν οι Γάλλοι στις ελληνικές αρχές ύστερα από αίτημα του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.  Μένει να δούμε αν τα MME θα δημοσιεύσουν την «αυθεντικη» λίστα πριν φτάσει στα χέρια των ελληνικών αρχών

 

Μητέρα και γιός Παπανδρέου απαντάνε με απειλές για μηνύσεις, σκοτεινές συνωμοσίες και επίθεση των κέντρων της διαπλοκής.  Αρκετοί πρόλαβαν και συνέδεσαν την υπόθεση με το δημοψήφισμα και την εξώθηση του Γ. Παπανδρέου σε παραίτηση.  Καλό είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρώην Πρωθυπουργός να μην πετάει άσφαιρα αλλά να μιλήσει με στοιχεία και να καταθέσει συγκεκριμένα ποιοι τον εκβιάζουνε και γιατί.

 

Σε κάθε περίπτωση ίσως βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από το 1989.

 

Στοιχεία από την ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος

Απάντηση