Ακραίος ισλαμιστής ή φασίστας ο δολοφόνος των Γαλλοεβραίων;

Ακόμα και η προεκλογική εκστρατεία μπήκε «on hold» στη Γαλλία μετά τη σφαγή στην Τουλούζη.

Το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στη σύγχρονη γαλλική ιστορία- βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία για τη σύλληψη του δολοφόνου που σκότωσε ένα ραβίνο, τους δύο γιους του και μια μαθήτρια σε εβραΪκό σχολείο της Τουλούζης.  Η αστυνομία πιστεύει ότι ενδεχομένως τα κίνητρα να είναι πολιτικά και ο δράστης να είναι ή μουσουλμάνος ή φασίστας χωρίς ωστόσο να αποκλείεται τίποτα.

Την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος θα δεχθεί τους εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας της χώρας, ενώ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα σχολεία στη μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν.

Τα παιδιά που πεθαίνουν στη Γάζα

Η αρχηγός της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον έκανε παραλληλισμό μεταξύ της δολοφονίας στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, και των νέων της Γάζας ή της Συρίας. «Όταν σκεφτόμαστε αυτό που συνέβη σήμερα στην Τουλούζη, όταν γνωρίζουμε αυτό που συμβαίνει στη Συρία, όταν βλέπουμε αυτό που συμβαίνει στη Γάζα και σε διάφορα μέρη του κόσμου, σκεφτόμαστε τους νέους και τα παιδιά που χάνουν τη ζωή τους», δήλωσε η κ. Άστον στο περιθώριο της συνόδου για την παλαιστινιακή νεολαία στις Βρυξέλλες.
Η Άστον εξήρε τους νεαρούς Παλαιστίνιους που «ενάντια σε κάθε προσδοκία συνεχίζουν να μαθαίνουν, να εργάζονται, να ονειρεύονται και να προσβλέπουν σε ένα καλύτερο μέλλον».   

Απάντηση