Του μπάτσου η μάνα κλαίγονταν

Ημερίδα – πρόκληση για την αθώωση και την ηθική επιβράβευση (!) των βασανιστών της Βέροιας διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων το ερχόμενο Σάββατο 27 Απριλίου στη Βέροια. Η ημερίδα έχει τίτλο «και οι αστυνομικοί έχουν μάνες» και καθόλου τυχαία, συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης.

afisa-imeridas_27-4-2013Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα βραβευτεί η Λιάνα Τσολερίδου, η μητέρα αστυνομικού που μαγνήτισε τα φλας έξω από τα γραφεία της Εισαγγελίας στην Κοζάνη, κρατώντας ένα αυτοσχέδιο πλακάτ που έγραφε «και οι αστυνομικοί έχουν μάνες».

Το πιο προκλητικό όμως είναι ότι η εκδήλωση θα κλείσει με απονομή τιμητικών πλακετών στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη μάχη για τη σύλληψη των ληστών στη Βέροια, οι οποίοι κατόπιν προέβησαν σε εμφανείς βασανισμούς των κρατουμένων τους, μια επαίσχυντη πράξη που επιχειρήθηκε άτσαλα με photoshop να αποκρυφτεί. Το αποτροπιαστικό θέαμα των νεαρών συλληφθέντων που οδηγούνταν σιδηροδέσμιοι και εμφανώς κακοποιημένοι στο πρόσωπο και όχι μόνο, αντί να στηλιτεύεται, να απομονώνεται, να καταγγέλλεται, τώρα επιβραβεύεται!

Η όλη φιέστα δικαίωσης των βασανιστών πασπαλίζεται από δήθεν επιστημονικές προσεγγίσεις, όπως η ανακοίνωση ενός επίκουρου καθηγητή στο ΔΠΘ (Ευθύμιος Λαμπρίδης) για το «υψηλό στρες του αστυνομικού» ή η ομιλία μιας υποψήφιας διδάκτορα στο ίδιο ίδρυμα (Ελένη Φώτου) για τον «κοινωνικό ρόλο της αστυνομίας».

Όπως σημειώνει το προεδρείο της Ομοσπονδίας των αστυνομικών με χαρακτηριστική ωμότητα, «φιλοδοξία μας είναι μέσα από τις επιστημονικές εισηγήσεις και τον προβληματισμό που θα κατατεθεί κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, να «οπλιστούμε» ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα στο ρόλο μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών μας και την καταξίωσή μας στην ελληνική κοινωνία».

Απάντηση