Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές προβοκάτσιες από όπου και αν προέρχονται

 

Δεν έχει τόσο σημασία αν η βόμβα τελικά δεν ήταν μεγάλης  ισχύος όπως θέλησαν να την παρουσιάσουν αρχικά τα ΜΜΕ. Ούτε ότι το mall είχε μερικώς εκκενωθεί καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα.  Αυτό που μετράει είναι ότι έσκασε μια βόμβα σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας.

Η επίθεση δεν είχε στόχο τον «καταναλωτισμό» και την «εμπορική ανομία» αλλά στρέφεται άμεσα εναντίον του λαϊκού κινήματος, της Αριστεράς και του ευρύτερου ρεύματος αντίστασης στη σημερινή βαρβαρότητα.

Οι ένοπλες οργανώσεις ατομικής βίας στην Ελλάδα τύπου 17Ν ποτέ δεν ακολούθησαν τη λογική τυφλών τρομοκρατικών χτυπημάτων σε χώρους γεμάτους από κόσμο, εργαζομένους, οικογένειες και παιδιά όπως μέσα μεταφοράς, εμπορικά κέντρα ή χώρους εργασίας.

Η επιλογή του στόχου και το είδος της επίθεσης έχει –έστω ξεθυμασμένο- άρωμα από αντίστοιχα χτυπήματα τύπου  IRA η ακόμα και Αλ Κάιντα (δεδομένων των αναλογιών και των διαφορών) και αποδεικνύει πόσο αδίστακτοι είναι οι εμπνευστές αυτής της ενέργειας.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η χρονική περίοδος καθώς τα κέντρα που την εμπνεύστηκαν επιθυμούν το συσχετισμό της τρομοκρατικής ενέργειας με τα ρεσάλτο της αστυνομίας σε καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους και τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε η δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν από ένστολο χρυσαυγίτη.

Η βόμβα στο Mall θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία πολύ χειρότερη από τη Μαρφίν. Σε κάθε περίπτωση «οι τρομοκράτες του εμπορικού κέντρου» ενισχύουν ντε φάκτο την ατζέντα της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής.  Αν δεν υπήρχαν,τα μυστικά -και λιγότερο μυστικά- κέντρα και υπηρεσίες, θα έπρεπε να τους εφεύρουν.

Απάντηση