«Φασιστικό» το αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τον ακροδεξιό Τζήμερο

Μεγάλη…. απώλεια για το αντιφασιστικό κίνημα: Ο Τζήμερος ανακοινώνει στο facebook γιατί ΔΕΝ θα πάει στο συλλαλητήριο. Λες και υπήρχε ποτέ περίπτωση να πάει!

Ο Θάνος Τζήμερος εγκατέλειψε τις σπουδές του (σύμφωνα με το κείμενο του «Η απολογία ενός φασίστα») γιατί οι φοιτητές ήθελαν να κάνουν ένα ψήφισμα υπεράσπισης στους Σαντινίστας (ενώ αυτός είναι φανερό ότι ήταν με το πλευρό των Κόντρας).  Τώρα λέει ότι δεν θα πάει στο σημερινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο όχι γιατί δεν τολμά να εμφανίσει το πρόσωπο του αλλά γιατί τα συλλαλητήρια (που είναι στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα) είναι φασιστικά.

Δεν ξέρουμε τι θεωρεί δημοκρατικό ο άνθρωπος που θεωρεί τη Χρυσή Αυγή πιο δημοκρατική από τον ΣΥΡΙΖΑ και έλεγε «τις κορδελίτσες περί ναζιστών και φασιστών, τυλίξτε τις στα κενά κουτάκια της σκέψης σας». Ακόμα μιλάμε για μια περίπτωση που  είχε σαν πρόταση του κόμματος του ότι οι μετανάστες πρέπει να δουλεύουν καταναγκαστικά έργα με μισθούς μπαγκλαντές και πως όταν παίρνουν τηλέφωνα στις χώρες τους δεν πρέπει να λένε ότι περνάνε καλά γιατί θα μας πλακώσουν (στη χώρα) και άλλοι!

Αναλυτικά το νέο παραλήρημα του κυρίου Δημιουργία Ξανά:

 

Γιατί δεν θα πάω στο συλλαλητήριο:

1. Δεν υπάρχουν κόμματα δημοκρατικού τόξου. ΟΛΑ, μηδενός εξαιρουμένου, παρανομούσαν και παρανομούν ασύστολα, εξευτελίζοντας το Σύνταγμα και τους νόμους, το καθένα με τον τρόπο που έβρισκε και βρίσκει πρόσφορο.

2. Τα συλλαλητήρια δεν αλλάζουν ιδεολογίες και αντιλήψεις. Είναι μια άσκηση επαναστατικής γυμναστικής ή εκτόνωσης όσων συμμετέχουν. Το χειρότερο είναι ότι αποπροσανατολίζουν το κοινό από το πραγματικό πρόβλημα: τα αίτια που εκθρέφουν τον φασισμό.

3. Τα ίδια τα συλλαλητήρια, όταν μάλιστα αποκτούν ενδημικό χαρακτήρα, είναι φασιστικά: παραλύουν τη ζωή της πόλης, εμποδίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους από τις δραστηριότητές τους.

4. Η «Δημιουργία, ξανά!» έχει δυστυχώς τον δυσκολότερο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό: είναι ένα καθαρά αντισυστημικό, επαναστατικό κόμμα, που σέβεται τον κοινοβουλευτισμό. Αυτός ο δρόμος δεν έχει συμμάχους. Όμως είναι ο μόνος που μπορεί να θεραπεύσει τη Δημοκρατία μας.

 

xryshavgi

Απάντηση