Έρχεται ο Φρούραρχος με τη μεζούρα! Dress code από τον αντιπρόεδρο της Βουλής

Για τους κοινούς θνητούς φτάνει το καλοκαίρι. Για τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Καλαντζή φτάνει «το θέρος που δυστυχώς θα μας αναγκάσει όλους να βλέπουμε την εμφάνισή μας διαφορετικά». (Γιατί «δυστυχώς»;) Γι’ αυτό ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας συνέστησε στα μέλη του Κοινοβουλίου να προσέχουν ώστε η εμφάνισή τους να είναι κοσμία.

Σερσέ λα φαμ, που λέει και το τραγούδι. Κι εδώ η «φαμ», η γυναίκα, είναι η βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή που εμφανίστηκε φορώντας ένα άσπρο βαμβακερό μπλουζάκι με μια στάμπα. Αμέσως μόλις η βουλευτίνα κατέβηκε από το βήμα, ακολούθησε η σύσταση του Γ. Καλαντζή. Μια σύστατη ασυνάρτητη, γενικόλογη και άστοχη, που δεν απευθύνθηκε άμεσα στην κυρία Μακρή, αλλά έμμεσα τη φωτογράφιζε.

Εμάς το μπλουζάκι μάς φάνηκε μια χαρά. Ούτε βρεγμένο ήτανε ούτε κολλητό ούτε είχε βαθύ ντεκολτέ. Θα έπρεπε να πλέει πάνω της για να θεωρηθεί ΟΚ; Πού είσαι, Φρούραρχε; ίσως να σκέφτηκαν μερικοί. Μετά τον αλησμόνητο «Δικαστή με τη μεζούρα», έρχεται ο Φρούραρχος της Βουλής που με μια μεζούρα θα μετρά την απόσταση της γυναικείας φούστας από το έδαφος (ή μάλλον της άκρης της φούστας από τα γόνατα γιατί παίζει ρόλο και το ύψος της γυναικός) ή θα κρίνει πόσο στενό είναι το μπλουζάκι ή το τζιν μιας βουλευτίνας ή ενός βουλευτή.

Ου γαρ γήρας έρχεται μόνον, ου γαρ δεξιίλα έρχεται μόνη, ου γαρ θέρος έρχεται μόνον. Όταν ο Πάγκαλος αποκαλεί τους καθηγητές «αξύριστους και άπλυτους», αργά ή γρήγορα η μπάλα της κακεντρέχειας θα πάρει σβάρνα και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, ανάμεσά τους και τους βουλευτές. Να τον χαίρεται τον κύριο αντιπρόεδρο η τρικομματική, να χαίρεται που το «Πνεύμα και Ηθική» του Αυλωνίτη ζει και βασιλεύει, όχι όμως σαν κωμωδία αλλά σαν γελοιότητα.

Απάντηση