Επίθεση «μαιάνδριων» και στους Οικολόγους

Απλώνει πολιτικά τους στόχους των θρασύδειλων επιθέσεών της, η παρακρατική συμμορία που φέρεται να έχει εμπνευστή της τον γνωστό αρχιτραμπούκο (και πρώην πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής) Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο, με το όνομα Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές. Τελευταίο κρούσμα τους σημειώθηκε στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο στα Άνω Πατήσια, όπου συστεγάζονται, επίσης, η Πολιτική Κίνηση Πατησίων των Οικολόγων Πράσινων και μέρος της ομάδας στήριξης του ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου.

Τα φασιστοειδή με τα σπρέι έγραψαν το σύνθημα «Οικωλόγοι Ξεφτίλες», τρεις ναζιστικές σβάστικες, ένα στόχο και δύο υπογραφές «Α.Μ.Ε».

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν οι ομάδα αυτή χτυπούσε αποκλειστικά αριστερούς, τα γραφεία του ΝΑΡ και του Πριν (ρεπορτάζ εδώ) καθώς και γραφεία του ΚΚΕ (ρεπορτάζ εδώ).

9297668009_345394652f_cΣε μήνυση κατά «αγνώστων» θα προχωρήσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο Νίκος Χρυσόγελος. Το μπλογκ της φασιστικής οργάνωσης υποθάλπει παρόμοιες επιθέσεις και η Αστυνομία οφείλει να βρει τους ενόχους, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του κόμματος. Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, δήλωσε σχετικά: «Οι φασίστες με επιθέσεις, ύβρεις, απειλές και τρομοκρατία επιδιώκουν να προωθήσουν την βαρβαρότητα, τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό τους. Εμείς με πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες επιδιώκουμε να προωθήσουμε τις τέχνες, τον πολιτισμό, την οικολογία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συνεργασία για λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.Κάποιοι απλώς αποδεικνύουν, με παρόμοιες ενέργειες κι απειλές, ότι είναι υπόκοσμος και θέλουν να επιβάλουν τον τρόμο. Δεν μας φοβίζουν».

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Βάσω Νάκου δήλωσε:

«Η συγκεκριμένη επίθεση είναι η δεύτερη που δέχονται οι Οικολόγοι Πράσινοι μέσα σε λίγους μήνες με την πρώτη να έχει συμβεί στα γραφεία στη Θεσσαλονίκη. Φαίνεται ότι οι ιδέες της Οικολογίας ενοχλούν τους φασίστες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιλαμβανόμαστε αυτές τις φασιστικές επιθέσεις μόνο ως κίνητρο για ενδυνάμωση του αγώνα μας ενάντια στη μισαλλοδοξία, τη βία και το φασισμό, που τορπιλίζουν την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία υψώνοντας εμπόδια για πραγματικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και της κοινωνίας».

Απάντηση