Γιώργος Μάγκας: ένα σπουδαίο κλαρίνο ψηφίζει ΚΚΕ

Είθισται στην προεκλογική περίοδο οι λεγόμενοι επώνυμοι (ή «αναγνωρίσιμοι» σύμφωνα με μια πιο πολίτικαλ κορέκτ εκδοχή) να δηλώνουν την προτίμησή τους για κάποιο κόμμα, συνήθως της Αριστεράς.

Έτσι, τις δύο τελευταίες Κυριακές ο Ριζοσπάστης φιλοξενεί σύντομες δηλώσεις καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων του δημόσιου βίου υπέρ του ΚΚΕ. Πολλά είναι τα γνωστά ονόματα που εκφράζουν δημόσια την υποστήριξή τους στο ΚΚΕ. Σε αυτά βρίσκεται και ο Γιώργος Μάγκας, ο περίφημος δεξιοτέχνης του κλαρίνου που κάποτε θεωρείτο «καλτ» φιγούρα. Όχι μόνο για την αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική του αξία, αλλά και για τα χρυσοποίκιλτα κουστούμια του τα οποία έραβε η ίδια η σύζυγός του… Να τι δήλωσε ο Γ. Μάγκας:

«Τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν γίνει άνω – κάτω, με αυτούς που έχουν κυβερνήσει τόσα χρόνια. Αυτοί τρώνε και πίνουνε και ψαλιδίζουνε τις συντάξεις του κοσμάκη, πεινάνε τα παιδιά μας. Πρέπει να αλλάξει. Να ανέβει και το ΚΚΕ… Δε μας έμεινε τίποτα άλλο. Θα δούμε άσπρη μέρα; Να μπορέσει να έρθει ο λαός στα ζύγια του…»

Πριν ο Γ. Μάγκας γίνει πανελλαδικά διάσημος χάρη στην τηλεόραση, είχε οργώσει όλα τα χωριά της Θεσσαλίας και της Στερεάς με το κλαρίνο του, παίζοντας σε κέντρα και σε πανηγύρια, εκπροσωπώντας έναν λαϊκό πολιτισμό που ακόμα και αν έχει χάσει σε ένα βαθμό την αυθεντικότητά του, δεν παύει να υπάρχει.

Απάντηση