Να χάσει ο δικομματισμός, το μήνυμα Αλαβάνου και Μετώπου ΑΑ


Τη διαπίστωση ότι «στις 7 Μαΐου οι ιδέες της Αλληλεγγύης και Ανατροπής, που στηρίζει το ΜΑΑ, θα είναι πιο επίκαιρες παρά ποτέ» και την προτροπή «να χάσει ο δικομματισμός την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να ψηφίσουμε σχήματα της αριστεράς» κάνει το Μέτωπο Αλληλεγγύης και ανατροπής μπριστά στις εκλογές.

Το μετωπικό σχήμα με πικρία διαπιστώνει «δυστυχώς, προς το παρόν, η αριστερά δε θέλει να σηκώσει στους ώμους αποφασιστικά το βάρος της εξόδου από την κρίση». Παράλληλα όμως δηλώνει: «Οι εκλογές όμως ανοίγουν και μοναδικές τις τελευταίες δεκαετίες δυνατότητες … Πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα να έχουν τόσο μεγάλη αθροιστική εκλογική δύναμη τα σχήματα της αριστεράς. Το ΜΑΑ δεν μπορεί να κάνει «αποχή» από αυτή τη διεργασία που θα ήταν σε όφελος μόνο του δικομματισμού. Παρά την αισθητή έλλειψη ενός συγκροτημένου μετώπου- υποκειμένου που να μπορεί πειστικά να αντιμετωπίσει την πολιτική της Ε.Ε και ΔΝΤ, το ΜΑΑ καλεί τις φίλες και τους φίλους του με την ψήφο, αλλά και την προεκλογική τους δράση, να συμβάλουν στο μεγάλο εκλογικό στόχο: να μην μπορέσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή».

Περαιτέρω οι αγωνιστές του Μετώπου σημειώνουν πως «μια εκλογική νίκη μπορεί πολύ εύκολα να μεταμορφωθεί σε πολιτική ήττα, όταν αντίπαλος είναι οι δυνάμεις του κεφαλαίου σε ολόκληρη την Ευρώπη, αν δεν υπάρχει ο ευνοϊκός ταξικός συσχετισμός, το σαφές ανατρεπτικό πρόγραμμα, η σωστή στρατηγική, η ευρύτερη λαϊκή ενότητα. Γι’ αυτό πρέπει να ανοίξει αμέσως η συζήτηση στην αριστερά για τις μεγάλες ανατροπές που έχει ανάγκη ο λαός, για να ορθοποδήσει, για μια άλλη πολιτική που δε χωράει στο πλαίσιο της ευρωζώνης».

Σημειωτέον, ότι κομμάτια του Μετώπου, όπως η ΚΟΕ και η ΑΠΟ, συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ (στις περισότερες περιφέρειες) ενώ στο κενό έπεσε τελικά προσπάθεια σύγκλισης του Μετώπου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.

Απάντηση