Μεγάλη εκλογική Δευτέρα για Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ μ-λ

Από το μέτωπο στο κόμμα

Η σύνθεση αποτελεί αυθαίρετη έμπνευση του MediA Oasis και δεν πρέπει να συγχέεται με το επίσημο σήμα του συνδυασμού

Μια εβδομάδα πριν Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ (μ-λ) σε κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα παρουσίασαν την Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.  Σήμερα «μεγάλη»  Δευτέρα ανακοίνωσαν την κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις εκλογές. Όπως τονίζει η ανακοίνωση το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ(μ-λ), υπηρετώντας την υπόθεση του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος μέσα από τη συνεργασία και την κοινή δράση ευρύτερων δυνάμεων, αποφάσισαν να δώσουν από κοινού τη μάχη των εκλογών στηρίζοντας το κοινό ψηφοδέλτιο των ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.  Το όνομα του κοινού εκλογικού σχήματος δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αλλά η πιθανότερη εξέλιξη είναι ότι θα αποτελεί συνδυασμό των ονομάτων των δύο κομμάτων.

Τα δύο κόμματα τονίζουν στην ανακοίνωση πως «οι πραγματικές λύσεις για την εργατική τάξη και το λαό δεν βρίσκονται μέσα στις κάλπες του αστικού συστήματος». 

Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ (μ-λ)  έχουν ξεκαθαρίσει από διαφορετικές αφετηρίες το καθένα ότι ο χαρακτήρας των δύο πρωτοβουλιών Αριστερή Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας (ΑΑΣ) και  εκλογικού ψηφοδελτιου είναι διαφορετικός. H  ΑΑΣ  θα αποτελεί το κοινό μέτωπο στο λαϊκό κίνημα.

Απάντηση