Σκοταδισμός και εκβαρβάρωση

Αγία Βαρβάρα: η κόρη με τα τρία παράθυρα

Δεν είναι απλώς μάρτυς και αγία η Αγία Βαρβάρα, είναι «παρθενομάρτυς», αφού πέθανε ως αγνή κόρη. Η προσφορά της στην ανθρωπότητα ήταν ότι ζήτησε να της ανοίξουν τρία παράθυρα στο ιδιωτικό λουτρό της -μια έμμεση αναφορά στην Αγία Τριάδα ενώ ο ειδωλολάτρης πατέρας της ήθελε να της ανοίξουν δύο. Όπως διαβάζουμε, δεν είναι προστάτις μόνο του Πυροβολικού αλλά και των «μαθηματικών, τεκτόνων, ορυχείων, στρατιωτικών μηχανικών, λατόμων και οποιουδήποτε εργάζεται με κίνδυνο αιφνιδίου και βιαίου θανάτου».

Δυστυχώς η χάρη της αγίας δεν έφτασε μέχρι τον Ασπρόπυργο, όπου τέσσερις εργάτες των Ελληνικών Πετρελαίων εξακολουθούν να χαροπαλεύουν. Ποιος ξέρει, αν γίνει περιφορά του λειψάνου στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύοναι, μπορεί η κατάστασή τους να βελτιωθεί.

Μόνο σαν κακόγουστο αστείο ηχεί το ενδεχόμενο να γίνει περιφορά των λειψάνων της αγίας στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Είναι πολύ πιθανόν αρκετοί νοσηλευόμενοι και οι συγγενείς τους να έχουν αντίθετη γνώμη αφού, σε οριακές καταστάσεις, οι άνθρωποι γαντζώνονται απ’ όπου μπορούν, από το νερό του Καματερού μέχρι το ιαματικό δηλητήριο του γαλάζιου σκορπιού της Κούβας.

Όμως είναι ξεφτίλα και όνειδος, αντικαρκινικά νοσοκομεία όπως οι Άγιοι Ανάργυροι να υπολειτουργούν και, ταυτόχρονα, να δίνεται άδεια στα λείψανα να
προσφέρουν ελπίδα στους απελπισμένους.
Υ.Γ. Μια που η Αγία Βαρβάρα είναι και προστάτις των μεταλλείων, γιατί ο Ελληνικός Χρυσός να μη γίνει σπόνσορας της περιφοράς της;

Απάντηση