Ο Μάνεσης βάζει λουκέτο στη Χαλυβουργία, τα κόμματα καλούνται να πάρουν θέση

Ο όμιλος Μάνεση αφού δεν κατάφερε να σπάσει την απεργία στη Χαλυβουργία Ελλάδος φαίνεται ότι σκοπεύει τελικά να πραγματοποιήσει την απειλή που κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων εδώ και εννιά μήνες.

Μέσα στην εβδομάδα , αν δεν πρόκειται για ακόμα μια απειλή, εκπρόσωπος του ομίλου Μάνεση σε συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας και αφού απείχε από τις προηγούμενες συναντήσεις θα ανακοινώσει  την απόφαση του Ομίλου να κλείσει οριστικά τις εγκαταστάσεις στη μονάδα Ασπροπύργου της Χαλυβουργίας Ελλάδος και ότι:

Θα «φροντίσει» για την απασχόληση όλων των σήμερα εργαζομένων στο συγκρότημα αλλά δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει τους 120 εργαζομένους που απολύθηκαν.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ ρίχνουν την ευθύνη για το λουκέτο στις κινητοποιήσεις και στον αγώνα των χαλυβουργών εναντίον των 120 απολύσεων, των εκβιασμών, των μειώσεων μισθών και των υπόλοιπων προϋποθέσεων του «προγράμματος εξυγίανσης». Σε ανάλογες περιπτώσεις τακτική της εργοδοσίας είναι μετά το προσωρινό λουκέτο, η «επανασύσταση»  της επιχείρησης με λιγότερους εργαζόμενους και πιο δυσμενείς εργασιακούς όρους.

Συνάντηση ΚΚΕ και Χαλυβουργών

Την Τρίτη οι απεργοί Χαλυβουργοί συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Μετά τη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε όλα τα κόμματα της Βουλής να στηρίξουν την τελευταία απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των απεργών της Χαλυβουργίας.  Η γ.γ τόνισε ότι  οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο και οφείλει ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας να προχωρήσει άμεσα σε τριμερή συνάντηση, στην οποία πρέπει να επιβάλει να πάρει μέρος η εργοδοσία, ούτως ώστε σε αυτήν τη συνάντηση να δοθεί μία διέξοδος, μία λύση.  Υπογράμμισε ότι  «σε αυτό πρέπει να συμβάλουν όλα τα κόμματα της Βουλής, γιατί όλα τα άλλα τα περί συμπαράστασης είναι λόγια. Πρέπει να βρεθεί λύση και σήμερα οι εργαζόμενοι, με την πρότασή τους, κάνουν ένα βήμα σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Τα πάντα τώρα κρίνονται από τον υπουργό, τον εργοδότη και τα κόμματα»

O Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΝΕΤ σήμερα το πρωί απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση, τουλάχιστον να επιδείξει τη στοιχειώδη ανθρωπιστική διάθεση και να προχωρήσει άμεσα σε τριμερή συνάντηση προκειμένου να υπάρξει μια διευθέτηση και να μπορέσουν οι απεργοί να γυρίσουν σπίτι τους με το κεφάλι ψηλά και όχι σκυμμένο.

 

One thought on “Ο Μάνεσης βάζει λουκέτο στη Χαλυβουργία, τα κόμματα καλούνται να πάρουν θέση

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: