Λούκα Κατσέλη: «Δεν είπα εγώ λεφτά υπάρχουν»


Να τα μαζέψει όπως όπως επιχειρεί η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη, μετά το «δόσιμο» που της έκανε το βαθύ ΠΑΣΟΚ, ότι αυτή ήταν ο εμπνευστής της περίφημης φράσης «λεφτά υπάρχουν».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στον κυριακάτικο Ελεύθερο Τύπο, δεν διαψεύδει βεβαίως ότι εκείνη ήταν η εισηγήτρια του συνθήματος, απλώς δηλώνει ότι δεν την εκστόμισε η ίδια: «Η φράση «λεφτά υπάρχουν» ουδέποτε ελέχθη από εμένα. Οι δηλώσεις μου προεκλογικά, σας υπενθυμίζω, αποδείκνυαν ότι είχα πλήρη επίγνωση της δημοσιονομικής εκτροπής που είχε οδηγηθεί η χώρα».

Επιπλέον, η Λούκα Κατσέλη επανέλαβε τη σχετική δικαιολογία του Γιώργου Παπανδρέου, ότι δήθεν άλλο ήθελε να πει και του τα άλλαξαν οι δημοσιογράφοι: «Το «λεφτά υπάρχουν», ειπώθηκε, όπως θυμάστε, από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με ένα εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που σήμερα εμφανίζεται. Λεφτά υπάρχουν αν καταπολεμηθεί η τεράστια φοροδιαφυγή, αν σταματήσει το όργιο της σπατάλης και κακοδιαχείρισης στο δημόσιο».

Την ερώτηση κλειδί, αν συνεργαστεί μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, η απάντηση ήταν «ήξεις αφήξεις»: Όπως είπε, «το ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική πλατφόρμα, που προτείνει ο κ. Βενιζέλος, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου, έχει μεταλλαχθεί σε ένα νεοφιλελεύθερο, συντηρητικό κόμμα, με το οποίο δεν βλέπω σήμερα περιθώρια συνεργασίας».

Αμέσως μετά όμως συμπλήρωσε: «Θα σας έλεγα όμως, ότι υπάρχουν προϋποθέσεις σύγκλισης με προοδευτικές δυνάμεις, ώστε να αναδειχθεί μία ισχυρή Κεντροαριστερή πλειοψηφία που να οδηγήσει σε μία προοδευτική διακυβέρνηση».

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

Απάντηση