Η λίστα Τατσόπουλου έφαγε τη λίστα Λαγκάρντ

  Πολιτιστικό σοκ παθαίνει κάθε μέρα η ιντερνετική Ελλάδα και την επόμενη μέρα το ξεπαθαίνει.

 

Γενικά, το δόγμα του πολιτιστικού σοκ σφραγίζει το δημόσιο διάλογο. “Πολιτιστικό σοκ” δήλωσε ότι έπαθε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Κυρίτσης όταν άκουσε στη Βουλή τον Στάθη Παναγούλη να μιλά για κρεμάλες. Και που να δείτε, κύριε Κυρίτση, τι πολιτιστικό σοκ παθαίνουν χίλιες οικογένειες κάθε μέρα που τους κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ, δηλαδή η κυβέρνησή σας που με τις περικοπές και τα χαράτσια της έχει γονατίσει τα νοικοκυριά.

 

Έφαγε σοκ ο Κυρίτσης, έφαγε δήθεν σοκ η μπλογκόσφαιρα μετά τη δήλωση Τατσόπουλου (απάντηση στη Χρυσή Αυγή) ότι έχει πηδήσει τη μισή Αθήνα. Αντί να φάμε σοκ για τα νέα μέτρα, που η Κύπρος ετοιμάζεται να υπογράψει μνημόνιο, που το Ισραήλ σφάζει αμάχους στη Γάζα, αντιδρούμε (με καλαμπούρια, με κηρύγματα, με καταγγελία της υποκρισίας κ.λπ.) σε μια συνηθισμένη κουβέντα επαρχιακού καφενείου, του τύπου «εμένα που με βλέπεις έχω πάρει τη μισή Αμαλιάδα ή τη μισή Αμφιλοχία”.

 

Το διαβατήριο για να συζητηθεί κανείς στο Διαδίκτυο, άρα και στην καθημερινή ζωή, είναι η πρόκληση, ο εύκολος και φθηνός εντυπωσιασμός. Πολλοί παίζουν ή μάλλον παίζουμε αυτό το παιχνίδι (ουδείς αναμάρτητος). Το πιασάρικο μετρά πιο πολύ από το ουσιαστικό.

 

“Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις”, έλεγαν οι παλιοί. Τώρα που και να θέλουμε να φάμε μεγάλη μπουκιά δεν μπορούμε, καταφεύγουμε στο μεγάλο λόγο ή ασχολούμαστε με τον μεγάλο, δηλαδή τον δήθεν γαργαλιστικό λόγο των άλλων. Όσο πιο καταπιεσμένη άλλωστε και υποκριτική είναι μια κοινωνία τόσο πιο εύκολα και καλά σοκάρεται και «πέφτει από τα σύννεφα» .   «Υποκριτές του κώλου» χαρακτηρίζει όσους ηθικολογούν με αφορμή τη δήλωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σε ένα βαθμό έχει δίκιο.  Είναι λίγο αργά για να μας πιάνει θλίψη για το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου. Πιθανότερη εξέλιξη είναι ο Π. Τατσόπουλος να βγει πρώτος σε σταυρούς στις επόμενες εκλογές,

 

Είπε μεγάλο λόγο ο Τατσόπουλος, για να απαντήσει στον Κασιδιάρη που τον είπε αδελφή,  είπε μεγάλο λόγο περί όρχεων ο Μεϊμαράκης στο διάδρομο της Βουλής, . Η πρόκληση πουλάει (για να μην πούμε καν για την πολύ χειρότερη, απαράδεκτη και αντιδραστική κοινοτοπία του Κουμανταρέα)

 

Αν παίρναμε στα σοβαρά τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο μισός πληθυσμός της Αθήνας θα έπρεπε να ανησυχεί μήπως βρίσκεται στη “Λίστα Τατσόπολου”, που ο αντίκτυπός της είναι μεγαλύτερος από ό,τι της λίστας Λαγκάρντ! Γενάρχης του νέου ελληνικού έθνους θα έπρεπε να ανακηρυχτεί ο Πέτρος, αφού από τα εκατομμύρια (υποτιθέμενα) πηδήματα όλο και κάποιες δεκάδες χιλιάδες παιδάκια θα έχουν γεννηθεί.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Για να εκτονωθούμε, γιατί δεν αντέχουμε τα δύσκολα, τα τραγικά και τα εγκληματικά που αποφασίζονται και συμβαίνουν ερήμην μας. Γιατί ενώ κάποτε γελούσαμε με τα ανέκδοτα, τώρα γινόμαστε εμείς ανέκδοτο. Γιατί τα υποτιθέμενα σοβαρά λόγια (π.χ., τα τοκ σόου του Πρετεντέρη ή των μνημονιακών δημοσιογραφικών νεοαστέρων της ΝΕΤ) είναι πιο ψεύτικα, θεατρικά και πληκτικά από τα πλακατζίδικα σχόλια στο Ίντερνετ.

 

 

 

(Η αφίσα είναι μια από τις πολλές που κυκλοφορούν στο facebook με αφορμή το περιστατικό)

 

Απάντηση