Λίνεν: «Είμαι αριστερός και την ΑΕΚ θα την σώσουμε»

Η δήλωση έγινε λίγο πριν το ματς με τη Βέροια όπου η ΑΕΚ κέρδισε 0-4 και έβαλε περισσότερα γκολ από όσα είχε βάλει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα

 

Αποφασισμένος να τα δώσει όλα και να δουλέψει μέρα-νύχτα για να σώσει την ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος δεν ήθελε ούτε καν να ακούει για φυγή του από τον Δικέφαλο. Τι λέει για τις μεταγραφές και για το 1% που έχει τον πλούτο στον κόσμο και εκμεταλλεύεται τους υπόλοιπους.

 

Οι συνεντεύξεις του Έβαλντ Λίνεν πάντα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού έχει γνώμη και την εκφράζει δίχως φόβο για πολλά θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Τρανό παράδειγμα οι δηλώσεις του στην «Real Sports» σχετικά με το μέλλον της ΑΕΚ και την προσπάθεια που γίνεται για να σωθεί η ομάδα, αλλά και την κρίση που έχει χτυπήσει την Ελλάδα. Διαβάστε αναλυτικά:

Για το αν στην Ελλάδα πάντα ο ισχυρός «καταστρέφει» τους ανίσχυρους: «Και στον Πανιώνιο χρήματα πολλά δεν είχαμε κι όμως πετύχαμε πολλές και σημαντικές νίκες. Άρα, τις μάχες πρέπει να τις δίνεις πάντα και παντού, όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα. Η κατάσταση στην ομάδα μου σήμερα δεν διαφέρει από εκείνη που επικρατεί στη χώρα ολόκληρη, με το κράτος να προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, να πληρώσει χρέη, μισθούς, συντάξεις. Μακάρι να έρθουν χρήματα στην ΑΕΚ, μακάρι να έρθουν χρήματα στην Ελλάδα, όμως έως τότε οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στην προσπάθειά μας και προπάντων ενωμένοι».

Για το αν η κατάσταση που συνάντησε στην ΑΕΚ ήταν αυτή που του είχαν περιγράψει: «Ήξερα τα πάντα και παρά τις δυσκολίες δεν δίστασα να πω το «ναι». Είναι μεγάλη πρόκληση και άλλωστε πάντα μου άρεσε η ομάδα αυτή. Το να πετύχουμε δεν πρέπει να αποτελεί πρόκληση μόνο για μένα, αλλά για όσους εργάζονται στο κλαμπ, για να πάμε όλοι μαζί όσο ψηλότερα γίνεται».

Για το αν στοιχηματίζει να σώσει την ΑΕΚ: «Στοίχημα δεν παίζω ποτέ, όμως μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κάνω τα πάντα για να πετύχω κι εγώ και όλοι μας. Θα δουλεύουμε μέρα-νύχτα, θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας. Θα είναι μία προσπάθεια δύσκολη και ίσως χρειαστεί να παλέψουμε έως την τελευταία αγωνιστική».

Για το αν φύγει σε περίπτωση που δεν έρθουν καλά αποτελέσματα τα επόμενα ματς: «(στα ελληνικά) Είσαι τρελός, τι ερώτηση είναι αυτή; Δεν λειτουργώ έτσι, δουλεύω και παραμένω αισιόδοξος, αν σκεφτώ αρνητικά θα αποτύχω. Το σωστό είναι να σκέφτεσαι θετικά και να εργάζεσαι».

Για την φράση του Ντέμη Νικολαΐδη «αριστερίζω γι’ αυτό είμαι ΑΕΚ» κι αν ταυτίζετε μ’ αυτή την άποψη: «Είμαι εδώ και γιατί μ’ αρέσει η προέλευση της ομάδας και επειδή έχουμε κοινές αντιλήψεις με τα στελέχη της. Θεωρώ καταστροφικό τράπεζες και εταιρείες να έχουν συσσωρευμένη δύναμη. Και είναι σκάνδαλο το 1% της ανθρωπότητας να είναι άπληστο και να εκμεταλλεύεται τους υπόλοιπους. Ανέκαθεν πίστευα ότι ο πλούτος είναι αρκετός και φτάνει για όλους, δεν γίνεται να υπάρχουν λίγοι με πολλά εκατομμύρια κι από την άλλη εκατομμύρια να πεινάνε και να πεθαίνουν από φτώχεια. Συνεπώς ναι, πιστεύω ότι οι παρατάξεις με αριστερή ιδεολογία μπορούν να βοηθήσουν, επειδή ακριβώς σκέφτονται και ενδιαφέρονται περισσότερο για τον άνθρωπο».

 

Πηγή: sports24.gr

Απάντηση