Επίταξη στη LiFO…ΤΩΡΑ!

του Παναγιώτη Κάτσικα από το Alfavita

 

Αυτές τις μέρες υπήρχε πλουραλισμός. Ήταν μάλλον μια κατάσταση εξαίρεσης που έκανε τα αντιδραστικά άρθρα της κυρίας Σώτης Τριανταφύλλου και άλλα χλιαρά, αποπολιτικοποίητα και κουτσομπολίστικα θέματα  να στριμωχτούν στην άκρη για να χωρέσουν και ανακοινώσεις του γραφείου τύπου.

Και αν σκέφτεστε ποιό γραφείο τύπου, νομίζω ότι μόνοι σας αν παρακολουθήσατε λίγο την εφημερίδα θα απαντούσατε.

Έτσι και αλλιώς το δεσπόζων θέμα με τίτλο «Γιατί ανεχόμαστε την πιο παράλογη απεργία της Αθήνας;»  μόνο από το γραφείο της κυβέρνησης θα μπορούσε να ήταν βγαλμένο.

Για να είμαι ακριβοδίκαιος μάλλον η εφημερίδα στην οποία αναφέρομαι έγινε το γραφείο τύπου του κυβέρνησης και του κ. Χατζηδάκη

Πολλοί θα σκεφτείτε ότι φωτογραφίζω κάποια από τις γνωστές μεγάλες εφημερίδες που αξειακά βρίσκονται απέναντι σε κάθε κινητοποίηση κάποιου κλάδου, σε κάθε διεκδίκιση, σε κάθε αμφισβήτηση. Μέγα λάθος.

Αναφέρομαι  στην «εναλλακτική» LiFO που εργολαβικά λοιπόν ανέλαβε χρέη εκπρόσωπου τύπου εξαπολύοντας πακτωλό λάσπης για τον αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ. Διακηρύξεις κοινωνικού κανιβαλισμού με χρωματιστές νεανικές εναλλακτικές πινελιές.

Όλες αυτές τις μέρες φροντίζει να μας ενημερώνει  για το «πόσα πολλά χρήματα παίρνουν οι συνδικαλιστές του μετρό», για «την ταλαιπωρία που περνάνε οι πολίτες της αττικής που θέλουν να πάνε στην δουλειά τους» και άλλα τέτοια.

Ταλαιπωρία για την LiFO δεν είναι ότι το εισιτήριο στο Μετρό έχει 1,40

Ταλαιπωρία για την LiFO δεν είναι ότι χρωστάνε τα δεδουλευμένα σε 700.000 εργαζόμενους

Ταλαιπωρία δεν είναι οι 1.500.000 άνεργοι

Ταλαιπωρία δεν είναι να βλέπεις τον γείτονά σου να βγαίνει στα μουλωχτά να ψάχνει στα σκουπίδια

Ταλαιπωρία δεν είναι  ότι ο νεοδιόριστος δάσκαλος παίρνει μισθό 600 ευρώ.

Αλλά πώς να είναι ταλαιπωρία όλα αυτά όταν η εναλλακτικότητα της εφημερίδας αυτής συντηρείται με «εναλλακτικούς» τρόπους όπως από εναλλακτικές  επιχορηγήσεις των 100.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ.

Ο Γκέμπελς σίγουρα αν ζούσε θα ήταν πολύ χαρούμενος για το πως έχει εξελιχθεί η προπαγάνδα υπέρ των ισχυρών. Γίνεται και «εναλλακτικά»!Ιδιαίτερα η σημερινή αντι-απεργιακή ρητορεία  θα τον έκανε να έτριβε τα χεράκια του για τους σπόρους που άφησε πίσω του.

Οι εργαζόμενοι, θα δώσουν τον δικό τους αγώνα. χωρίς μεγάλα συγκροτήματα, free press, sites,  κανάλια, δημοσιογράφους και  επιτάξεις,  τα οποία έχει στο οπλοστάσιο τους η απέναντι πλευρά.

Το μόνο που έχουν, το οποίο είναι το πιο δυνατό όπλο απο όλα, είναι το δίκιο τους… και αυτό νικάει κάθε επίταξη.

Απάντηση