Συνέλαβαν απολυμένο μέσα στην επιθεώρηση εργασίας!

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου: Ο απολυμένος από την επιχείρηση «Libero FM 107,4» Βασίλης Ηλιάδης συνελήφθη από την Αστυνομία, μέσα στο κτήριο της Επιθεώρησης Εργασίας Κεντρικού Τομέα  ν. Θεσσαλονίκης!

Η σύλληψη του απολυμένου έγινε από την αστυνομία κατά τη διαδικασία τριμερούς συνάντησης, όπου θα συζητούνταν η καταγγελία του, για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων του, την παράνομη και καταχρηστική απόλυσή του καθώς και τις αφόρητες-εκβιαστικές πιέσεις της εργοδοσίας για σύσταση εργοδοτικής  Ένωσης Προσώπων  με σκοπό τη δραστική μείωση των μισθών των εργαζόμενων.

Η εργοδοτική τρομοκρατία είναι φαίνεται πιο δυνατή από κάθε εργατικό δικαίωμα!

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την εδώ και τώρα την απόσυρση της μήνυσης της εργοδοσίας, την ανάκληση της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης και την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων του ραδιοφωνικού σταθμού. Επίσης, απαιτεί από την ηγεσία των Υπουργείων Εργασίας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να προχωρήσουν άμεσα στη διενέργεια έρευνας σχετικά με το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και στη παραδειγματική τιμωρία της εργοδοσίας για την απαράδεκτη ενέργεια της σύλληψης του απολυμένου.

Απάντηση