Εστία ανομίας έξω από τον… Σκλαβενίτη ανακαλύπτει η κυβέρνηση!

Άλλο ένα… κοινωνικό ανδραγάθημα προστίθεται στα επιτεύγματα της κυβέρνησης Σαμαρά. Μετά την έφοδο αστυνομικών στο Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού και το κοινωνικό φαρμακείο των Γιατρών του Κόσμου, επιχειρήθηκε η σύλληψη τριών μελών της Λέσχης Αλληλεγγύης Νέου Κόσμου επειδή συγκέντρωναν τρόφιμα για απόρους έξω από το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης το βράδυ της Παρασκευής!

Σύμφωνα με την τηλεφωνική μαρτυρία που έδωσε ο υπεύθυνος γι’ αυτή τη δράση στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», έξι αστυνομικοί περικύκλωσαν τα μέλη της λέσχης και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στο τμήμα. Η δικαιολογία που δόθηκε ήταν ότι είχε προηγηθεί ανώνυμη καταγγελία ότι τα τρόφιμα αυτά καταναλώνονταν από τους ίδιους και δεν μοιράζονταν σε φτωχούς.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν σε εκείνο το σημείο, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους αλληλέγγυους, ενώ ακόμα και ο υπεύθυνος του καταστήματος βγήκε στο πεζοδρόμιο και διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι γνωστοί και ότι η δράση αυτή γίνεται κάθε Παρασκευή με τη συμπαράσταση και την ανταπόκριση των κατοίκων. Τελικά, οι… ύποπτοι έδωσαν τα στοιχεία τους και δεν κρατήθηκαν.

Να σημειωθεί ότι ανώνυμες καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών ήταν η επίσημη δικαιολογία για τις επιδρομές της αστυνομίας στα κοινωνικά ιατρεία. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ενοχλείται από τις δομές αλληλεγγύης, τις λέσχες και τα στέκια που εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα και αποτελούν την πιο αξιοπρεπή και δημοκρατική απάντηση του λαού στην κρίση. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση υλοποιεί στην πράξη τη θεωρία των δύο άκρων, επιχειρώντας να ταυτίσει τις δράσεις των δομών αλληλεγγύης με τα δημόσια «συσσίτια μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής. Παράνομα τα δεύτερα, παράνομες και οι πρώτες!

Απάντηση